27 жовтня 2017

Критеріїв Лісової Опікунської Ради дотримуються берегівські лісівники

Техніка, що працює в лісі, не повинна мати протікань масла та пального й бути новою



Техніка, що працює в лісі, не повинна мати протікань масла та пального. Берегівські лісівники продовжують впроваджувати новітні технології у всьому комплексі лісогосподарських та лісозаготівельних робіт, збереження лісових масивів від пожеж та незаконних рубок і збільшення площі лісів області за рахунок земель, непридатних до використання в сільському господарстві, це і є – одні з головних завдань лісівників Берегівщини, як дотримуються критеріїв Лісової Опікунської Ради (ЛОР – FSC).

«Працівники Берегівського держлісгоспу дотримуються виконання Обладнання місць заправки бензопил, поводження у випадках протікання мастила чи пального з техніки, що працює в лісі, збору й утилізації відходів у місцях проведення робіт, при всіх лісництвах лісгоспу створено місця для заправляння бензопили – спеціальні ящики для зберігання пально-мастильних матеріалів, аби унеможливити потрапляння пального або мастила до ґрунту. А для того, щоб дотримуватися міжнародних стандартів якості ведення лісового господарства», – кажуть лісові господарники.

Техніка, що працює в лісі, не повинна мати протікань масла та пального й бути новою. Тому ми стараємося оновлювати техніку. Зараз закупили 5 нових бензопил марки «Хускварна 365» на суму 93 995,00. У вересні закупили трактор , який можна використовувати і для прокладання мінералізованих смуг, використовуючи в протипожежних заходах, так і для роботи в розсадниках.

Використаний абсорбент збирають і вивозять з лісової території, а стару техніку заміняють на нову. Потім все утилізують екологічно безпечним способом.

Промислові й побутові відходи, що утворюються під час виконання лісогосподарських заходів, збираються й зберігаються в контейнерах, які встановлено в спеціальних місцях, а після завершення робіт видаляються з лісу екологічно прийнятним способом.

За матеріалами: https://zakarpatlis.gov.ua

0 коммент.:

Дописати коментар