27 квітня 2018

м. Одеса: відбувся брифінг щодо запобігання виникнення пожежам у екосистемах

27 квітня у Головному управлінні ДСНС України в Одеській області відбувся брифінг на тему: «Пожежна безпека в екосистемах Одеської області. Забезпечення публічної безпеки та порядку в період травневих свят» за участі заступника начальника Головного управління полковника служби цивільного захисту Ореста Фока.

Зокрема, він розповів представникам ЗМІ про основні причини пожеж у екосистемах та правила поведінки під час перебування на природі. “У теплу пору року, особливо під час травневих свят та проведення весняних польових робіт, зростає кількість пожеж у екосистемах. Такі пожежі ускладнюються швидким розповсюдженням вогню, що призводить до збільшення площі пожежі та може мати непоправні наслідки. Тож перед нами стоїть одне з головних завдань - попередити виникнення пожеж”, - зазначив Орест Фок.

З початку 2018 року на території Одеської області виникло 140 пожеж в екосистемах. Вогнем заподіяно шкоди природному середовищу на площі 13 га. У зв’язку з цим, рятувальники закликають не випалювати траву та інші рослинні рештки, бути вкрай обережними під час відвідування лісів,парків, адже не загашений недопалок, багаття, залишене без нагляду відпочиваючими, можуть спричинити велику біду.


Опубліковано: 27.04.2018, 18:21



Прес-служба ГУ ДСНС України в Одеській області

0 коммент.:

Дописати коментар