29 квітня 2018

В Україні умисно занизили дані по експорту лісу-кругляку майже в 240 разів



Дані статистики України і Європейського союзу про вивезення лісу-кругляку з нашої країни після введення мораторію розходяться у 238 разів. Об этом сообщает tt-inform.in.ua со ссылкой на СМИ.

Про це повідомляє видання НВ Бізнес.

Так, згідно з українською статистикою, експорт необробленої деревини в ЄС в 2016 році склав 840 тис. тонн кругляку, а в 2017 році – лише 2 тис. тонн.

Статистика ЄС дає принципово інші дані. За даними Євростату, в 2017 році з України в ЄС вивезли 477 тис. тонн кругляка. А рік тому, коли діяв частковий мораторій, в Євросоюз завезли 1,32 млн тонн – а не 840 тис. тонн, як в українській статистиці.

Експерти припускають, що частина кругляку вивозять з України під виглядом «дров». Адже перетинає кордон ЄС на півмільйона тонн менше «дров», ніж виїжджає з України, зазначає видання.

Крім того, за даними українського уряду, обсяги незаконної вирубки лісу, не знизилися – незважаючи на мораторій.

Деревообробна промисловість теж не пожвавилася – її зростання за рік склало лише 3,9%, менше, ніж за переробної промисловості в цілому. Експорт лісу просто пішов у тінь.

Нагадаємо, що на Житомирщині після вибуху на ЧАЕС 60% лісів були вражені радіацією.

Джерело статті: “https://informator.news/v-ukrajini-umysno-zanyzyly-dani-po-eksportu-lisu-kruhlyaku-majzhe-v-240-raziv/”
29.04.2018

0 коммент.:

Дописати коментар