27 квітня 2018

Лісівники та рятувальники відпрацьовують спільні дії у випадку вогняної загрози



Попередження з метою недопущення. Саме такими залишаються пріоритети роботи державної лісової охорони у пожежо-небезпечний період, що вже триває.

Ще одним надважливим завданням є стовідсоткова готовність людей та техніки якомога оперативніше і злагодженіше спрацювати у випадку загоряння.

З цією метою вже традиційно дві служби – Волинське ОУЛМГ та управління ДСНС у Волинській області – проводять спільні навчання.


– Всі наші дії у випадку виявлення небезпеки мають бути відпрацьовані до секунди і кожної деталі. Саме тому такі навчання відбуваються цього року не вперше і є традиційними. Робота у цьому напрямку буде лише посилюватися, – зазначає головний спеціаліст сектору охорони і захисту лісу ВОУЛМГ Петро Романуха.

Принагідно лісівники закликають волинян, господарів бути обачними, не спалювати сухої рослинності, минулорічної трави. Робити усе від них залежне, аби вберегти ліс від пожеж.

Обережно та відповідально необхідно ставитися і перебуваючи на відпочинку у лісі.

Шановні волиняни!

Пам’ятайте: ні в якому разі не можна розпалювати вогнище у невстановленому місці!!! На Волині збудовано 111 рекреаційних пунктів. Для забезпечення комфортного відпочинку діє ще 655 малих зон відпочинку. Лісівники пропонують їх абсолютно безкоштовно. Наголошуючи, що єдиною платою має бути бережне ставлення до створеного лісівниками.

У випадку, якщо ви помітили загоряння і не можете ліквідувати його своїми силами, негайно повідомте Службу порятунку «101».

Або телефонуйте на гарячу лінію Волинського ОУЛМГ (0332) 72 00 54. Чи зверніться у найближчий лісгосп.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

























Posted on Квітень 26, 2018 by Прес-служба Волинського ОУЛМГ
http://lis.volyn.ua/?p=32235

0 коммент.:

Дописати коментар