29 квітня 2018

Штрафи за спалення трави можуть збільшити (відео)

Наближаються травневі свята, котрі значна частина чернігівців та жителів області традиційно проведуть на лоні природи. В той же час на кінець квітня припадає надзвичайний рівень пожежної небезпеки.
 

Роман Гордовий, начальник обласного управління ДСНС: «З початку квітня на території області зареєстровано понад 210 загорянь сухої рослинності. Площа пройдена вогнем складала майже 350 га. Дві пожежі виникло у лісових масивах на загальній площі 2 га. Крім того, в наслідок цих загорань виникло 44 пожежі у приватному житловому секторі громадян».

Порівняно з минулим роком кількість пожеж в екосистемах зменшилася у 1,7 рази, а площа загорянь у 3 рази. Проте майже в 1,5 рази зросла кількість пожеж у житловому секторі.

Державно екологічна інспекція в Чернігівській області нагадує, що з 2017 року адміністративна відповідальність за самовільне спалювання сухої рослинності зросла в 5 разів. До того ж Міністерство екології ініціює збільшення штрафів вже найближчим часом.

Леонід Бурковський, начальник державної екологічної інспекції: «За самовільне випалювання рослинності або її залишків збільшити розмір штрафів для фізичних осіб у розмірі від 3000 до 6120 гривень. За ці ж дії тільки в межах території об’єктів природо заповідного фонду в зоні відчуження розмір штрафу може сягати понад 12000 гривень, а для юридичних і посадових осіб – понад 20000 гривень».

Зараз штраф за несанкціоноване спалення сухостою становить від 170 до 340 гривень, а для посадових осіб – від 850 до 1109 гривень.

До того ж надзвичайники нагадують, що їдкий дим небезпечний і для екології, і для здоров’я людини. Тож під час відпочинку закликають бути пильними, дотримуватися правил пожежної безпеки, не кидати недопалки та сірники в суху траву, а збираючись з лісу додому залити вогонь водою або засипати піском.

Сюжет телеканалу «Дитинець»

11:49, 29 КВІТНЯ 2018
Город.Сн
https://pro.cn.ua/press/88028

0 коммент.:

Дописати коментар