28 квітня 2018

На Харківщині учні долучилися до відновлення лісу



Державне підприємство «Балаклійське лісове господарство», що на Харківщині, за свою історію перетворило в Харківській області чимало неродючих пісчаних земель, сільгоспугідь та ярів на лісові масиви і захисні полоси. Цей шлях тернистий, оскільки потрібно садити та доповнювати, доглядати та оберігати, не зважаючи ні на що – не один, а десятки років, доки не буде отримано необхідний результат.

У цьому році ДП “ Балаклійський лісгосп” в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» провів низку пізнавально-ознайомчих заходи, в яких лісова охорона лісгоспу звернула увагу учнівської молоді на важливість збереження лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді взяти участь у роботах з відновлення лісів.

Заключним етапом акції стала посада лісових культур, де спільними зусиллями проведено висаджування саджанців на ділянці Високобірського лісництва.

Перед посадкою молодих дерев було проведено первинний інструктаж з техніки безпеки при проведенні лісокультурних робіт, а також екскурсія розсадником декоративних рослин, який є на території лісництва. У ньому вирощують рослини у відкритому ґрунті, різноманітні види і сорти декоративних рослин, штамбові і щеплені форми хвойних і листяних кущів і дерев.

За інформацією ДП «Балаклійський лісгосп»
2018-04-27 11:34:58

0 коммент.:

Дописати коментар