10 травня 2018

Рятувальники патрулюють місця відпочинку громадян у лісових масивах

Хмельницька область: рятувальники патрулюють місця відпочинку громадян у лісових масивах

Опубліковано: 09.05.2018, 20:52

З метою протидії пожежам у природних екосистемах 9 травня рятувальники провели патрулювання місць масового відпочинку населення в зонах лісових насаджень Шепетівського району Хмельниччини.

Під час рейду вогнеборці провели профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення щодо правил поведінки у лісі та порядку дій у разі виникнення лісових пожеж. Рятувальники закликали людей вкрай обережно організовувати пікніки, без потреби не розпалювати багать, не залишати після себе сміття, тліючі сірники, вогнища чи недопалки. А за вітряної погоди взагалі не влаштовувати вогнищ, адже полум’я дуже швидко поширюється і може охопити ліс.
Крім того, усім відпочивальникам рятувальники вручили пам’ятні листівки з правилами пожежної безпеки у лісі.


ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
http://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/77338.html



Донецька область: рятувальники нагадали відпочивальникам про правила поведінки у лісових масивах

Опубліковано: 09.05.2018, 16:01

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу. Крім того, вони можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. 

Саме тому, з метою недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах 8 травня рятувальники 21 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області провели профілактичні заходи з відпочиваючими на туристичних базах у с. Щурово Лиманського району.

Співробітники Служби порятунку нагадали людям про небезпеку розведення вогнищ на території лісових масивів під час відпочинку, а також під час прибирання присадибних ділянок та випалювання сухої трави і сміття на відкритих територіях. Рятувальники особливо наголосили на необхідність суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків. Відпочивальникам вручили застережні листівки, нагадали про правила пожежної безпеки у лісі, наголосили на відповідальному ставленні до природи.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

ГУ ДСНС України у Донецькій області

0 коммент.:

Дописати коментар