02 травня 2019

На Прикарпатті лісову охорону хочуть наділити правами



Сьогодні відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Зокрема, комісія розглянула питання про затвердження тимчасового положення про лісову охорону на землях лісогосподарського призначення Івано-Франківської облради, пише Фіртка.

Відповідне положення уже було прийнято у Львові.

Обласне комунальне підприємство "Івано-Франківськоблагроліс" хоче ввести лісову охорону на землях лісогосподарського призначення.

Зокрема положенням хочуть так би мовити прирівняти лісову охорону з державною лісовою охороною. Тимчасове положення надаватиме права лісовій охороні безперешкодно обстежувати землі лісового фонду, вимагати від громадян і юросіб дозволи та інші документи на використання лісових ресурсів у межах лісового фонду, складати акти огляду місця вчинення правопорушення лісового законодавства, вилучати незаконно добуту деревину, мисливські тварини та інші продукти лісу, проводити огляд транспорту, а також знарядь, добутої деревини та інших продуктів лісу.

Крім цього лісова охорона матиме змогу зберігати, носити та застосовувати спецзасоби самооборони та зброю в порядку, встановленому законом, а також надсилати у відповідні правоохоронні органи матеріали для притягнення до адміністративної, кримінальної відповідальності осіб та подавати позови до суду про стягнення спричиненої навколишньому середовищу шкоди.




02.05.2019, 11:22 

0 коммент.:

Дописати коментар