18 червня 2019

Лісову охорону обласного управління озброїли відеореєстраторами

Лісову охорону обласного управління озброїли відеореєстраторами

Зловити підозрюваного в порушенні лісового чи мисливського законодавства на місці злочину, навіть коли є незаперечні докази, – це половина справи. Головне – довести вину в суді, притягнувши порушника до відповідальності.

Наразі дуже багато справ лісового та мисливського браконьєрства мають статус нерозкритих чи таких, що перебувають у провадженні або ж закриті. Нерідко, заповнивши первинні документи – протоколи, акти про правопорушення, в судах вони часто розбиваються об недостатню доказову базу – порушники, визнавши себе винними та засвідчивши своїми підписами в протоколах, складених працівниками лісової охорони, в судах здебільшого заявляють про те, що їх змушували визнати себе винними, при цьому лісоохоронці нібито чинили залякувальні міри стосовно них, відтак в основному виступають жертвами, а не злочинцями.

Аби поліпшити ситуацію щодо притягнення винних до відповідальності в законодавчій площині, спеціалістів відділу лісового та мисливського господарства, охорони і захисту лісів обласного управління лісового та мисливського господарства озброїли відеореєстраторами.
Наразі рейдова бригада, яка виїжджає на патрулювання без супроводу спецпідрозділу працівників поліції, матиме спеціальний пристрій для здійснення фото, аудіо та відеофіксації для проведення повного запису в разі виявлення порушників лісового та мисливського законодавства. Згодом планується збільшити кількість відеореєстраторів у кількості пропорційній до кількості рейдових бригад.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
https://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv/lisovu-ohoronu-oblasnogo-upravlinnya-ozbroyili-videoreestratorami-10891224.html

0 коммент.:

Дописати коментар