Волинські лісівники порадили, як не помилитися та набрати цілий кошик лісових скарбів.
Про це повідомляють у прес-службі волинських лісівників.
Найсприятливіша пора відправлятися по гриби – рано вранці, з п’ятої до шостої ранку.
Найбільш «грибна» погода – це теплий дощ при сонці. Тобто – коли з вечора дрібно дощило, на ранок буде гарний врожай грибів.
Золоте правило: не знаєте гриба – не беріть його. При найменшій підозрі краще лишити гриб у лісі. Пам’ятайте: ваше здоров’я – найдорожче.
Гриби краще збирати в кошики із вербових прутів. В пластикових відрах чи кульках вони швидко псуються через відсутність обміну повітря.
Ні в якому разі не беріть підгнилий гриб. Навіть якщо гнилу частину видалити, смакові якості та користь гриба можуть суттєво постраждати.
Не варто брати незнайомі вам гриби – серед них можуть опинитися отруйні. До цієї групи належать декілька видів пластинчастих грибів: бліда поганка, мухомори, опеньок несправжній, жовчний гриб тощо.
Уважно придивіться: якщо гриб сам на себе схожий мало, значить він не їстівний. Особливо це стосується несправжніх лисичок.
Варто пам’ятати, що гриби є досить важкою для вашого організму стравою. За раз не рекомендовано з’їдати більше 200 грамів свіжих, 100 солених чи 20 грам сушених грибів.
А також, збираючи як гриби, так і ягоди, не забуваймо, що ми в лісі – лише гості. Постійно живуть там різні комахи та плазуни.
І найважливіше: сухий теплий період у лісі є пожежонебезпечним. Не розпалюйте вогонь, не залишайте легкозаймистих речовин, скла – вони можуть наробити багато лиха.
Будьте відповідальними у ставленні до природи – і вона віддячить не лише ягодами та грибочками, а й гарними враженнями від прогулянок на свіжому повітрі.
Про це повідомляють у прес-службі волинських лісівників.
Найсприятливіша пора відправлятися по гриби – рано вранці, з п’ятої до шостої ранку.
Найбільш «грибна» погода – це теплий дощ при сонці. Тобто – коли з вечора дрібно дощило, на ранок буде гарний врожай грибів.
Золоте правило: не знаєте гриба – не беріть його. При найменшій підозрі краще лишити гриб у лісі. Пам’ятайте: ваше здоров’я – найдорожче.
Гриби краще збирати в кошики із вербових прутів. В пластикових відрах чи кульках вони швидко псуються через відсутність обміну повітря.
Ні в якому разі не беріть підгнилий гриб. Навіть якщо гнилу частину видалити, смакові якості та користь гриба можуть суттєво постраждати.
Не варто брати незнайомі вам гриби – серед них можуть опинитися отруйні. До цієї групи належать декілька видів пластинчастих грибів: бліда поганка, мухомори, опеньок несправжній, жовчний гриб тощо.
Уважно придивіться: якщо гриб сам на себе схожий мало, значить він не їстівний. Особливо це стосується несправжніх лисичок.
Варто пам’ятати, що гриби є досить важкою для вашого організму стравою. За раз не рекомендовано з’їдати більше 200 грамів свіжих, 100 солених чи 20 грам сушених грибів.
А також, збираючи як гриби, так і ягоди, не забуваймо, що ми в лісі – лише гості. Постійно живуть там різні комахи та плазуни.
І найважливіше: сухий теплий період у лісі є пожежонебезпечним. Не розпалюйте вогонь, не залишайте легкозаймистих речовин, скла – вони можуть наробити багато лиха.
Будьте відповідальними у ставленні до природи – і вона віддячить не лише ягодами та грибочками, а й гарними враженнями від прогулянок на свіжому повітрі.
Сьогодні, 15:01
0 коммент.:
Дописати коментар