31 липня 2019

В Україні запустили перший портал відкритих геоданих для громад

Він містить понад 100 датасетів з 40 джерел та 13 порад щодо їх застосування

31 ЛИПНЯ 2019, 16:12


Фото Shutterstock

В Україні запустили перший портал відкритих геоданих для громад, який містить понад 100 датасетів з 40 джерел та 13 порад щодо їх застосування. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

Громади отримують інструменти, з якими зможуть: збільшити надходження до бюджету, ефективно управляти своїми активами, вирішити екологічні проблеми, моніторити навколишнє природне середовище, прогнозувати розвиток несприятливих явищ (ерозії, зсувів, підтоплень тощо), управляти мережею соціальної інфраструктури та ін.

Реалізується ГС «Центр розвитку інновацій» за підтримки Програми ULEAD з Європою

Дані про економічний розвиток, промисловість, рекреаційний потенціал, забудову, актуальні та високоточні дані про ґрунти, сільськогосподарські культури, навіть погоду, тощо – все те, що потрібне кожній громаді для прийняття різних рішень та подальшого розвитку. Але всі ці дані розкидані по різним джерелам. Для вирішення проблеми пошуку цілої низки даних, які мають конкретну географічну локалізацію, команда Проекту «Е-рішення для громад» створила GIS-DATA портал», – розповідає віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

0 коммент.:

Дописати коментар