30 липня 2019

У МНС відповіли губернатору, який назвав безглуздою боротьбу з лісовими пожежами



Гасіння лісових пожеж в Сибіру має мало сенсу, так як в диму опинилися населені пункти. Про це заявив заступник глави МНС Олександр Чупріян, Передає « Московський комсомолець ».

Чупріян зазначив, що гасити пожежі завжди збитково, проте в ситуації, що склалася економічні міркування відходять на другий план. Він також додав, що сили для гасіння пожеж будуть збільшені.

Раніше губернатор Красноярського краю Олександр Ус назвав гасіння лісових пожеж безглуздим, так як це «звичайне природне явище». За його словами, відправляти десантників для боротьби з вогнем немає потреби, оскільки це може піддати їх ризику.

За даними Авіалесохрани, станом на 00:00 год. 28 липня на території Росії діяли 126 лісових пожеж на площі понад 89 тисяч гектарів. За добу було ліквідовано 46 пожеж на площі 834 гектари.

Пізніше площа лісових пожеж в Сибіру перевищила 16 мільйона гектарів, всього в регіонах округу діє 232 вогнища загоряння. Найбільш складна обстановка відмічена в Красноярському краї (94 пожежі) і Іркутської області (137 пожеж). У п'ятикілометровій зоні знаходиться 3 населених пункти, загрози населенню немає.

Дим від палаючих лісів в Сибіру накрив кілька областей Казахстану: Північно-Казахстанську, Східно-Казахстанську, Павлодарську, Акмолинської області, місто Нур-Султан, Костанайську область, а також Карагандінскую область і північні райони Алматинської області.

0 коммент.:

Дописати коментар