05 грудня 2019

Кожне дерегуляційне засідання Уряду за активної участі Офісу ефективного регулювання



👨‍💼 Кожне дерегуляційне засідання Уряду робить життя бізнесу в Україні трохи легшим. Ось і сьогодні прийнято чергову низку важливих ініціатив, розроблених за активної участі Офісу.


Зокрема:
▪ Спрощення візового режиму для іноземців
▪ Прозорі правила реалізації деревини та моніторинг споживання лісоматеріалів
▪ Запуск пілотного проекту із доступу приватних перевізників на ринок вантажних залізничних перевезень
▪ Стимулювання розвитку наукових парків
▪ План заходів щодо підвищення позиції України в рейтингу Doing Business.

💸 Ми впевнені, що кожна з цих ініціатив позитивно вплине на бізнес-клімат в країні, тож розповімо про них детальніше.

💳 Спрощення візового режиму для іноземців

Зараз існує проблема, що кожен іноземець, який планує в’їхати на територію України на термін більше 90 днів повинен оформити посвідку на проживання та попередньо оформити довгострокову візу. Законопроєкт передбачає можливість отримувати такі посвідки без попереднього оформлення віз для громадян тих країн, які можуть в’їжджати в Україну з метою короткострокового перебування без візи. Це дозволить значно спростити процедуру та підвищить кількість кваліфікованих іноземних спеціалістів у нас.

🌳 Прозорі правила реалізації деревини та моніторинг споживання лісоматеріалів

Сьогодні прийнято надважливі рішення, які чекали свого затвердження понад 3 роки! Це моніторинг внутрішнього споживання лісоматеріалів на основі єдиної державної системи електронного обліку деревини (ЕОД) та запровадження пілотного проекту про реалізації деревини через систему «Прозорро.Продажі”. Впровадження цих рішень дозволить ефективно контролювати законність походження деревини, ліквідувати незаконні рубки і створить умови для знищення тіньового ринку, що сьогодні складає близько 30%. Таким чином, держава зможе вести повноцінний облік деревини, а додаткові надходження до бюджету країни від запровадження ЕОД складуть до 150 млн грн щороку.

🚞 Запуск пілотного проекту із доступу приватних перевізників на ринок вантажних залізничних перевезень

Державна монополія у сфері вантажних перевезень залізничним транспортом не здатна ефективно задовольнити логістичні потреби виробників. Відтак, вихід на ринок приватних компаній дозволить залучити додаткові інвестиції у галузь, підвищити середньодобову швидкість руху, прискорити відвантаження продукції, а отже – збільшити обсяги виробництва та підвищити конкурентоздатність українського виробника.

🏢 Стимулювання створення наукових парків

Наукові парки зараз не є ефективним інструментом для розвитку інноваційних процесів. Проєкт передбачає надання автономії закладам вищої освіти та науковим установам щодо питання створення наукового парку та збільшити можливий перелік джерел фінансування для наукових парків. Це рішення лібералізує процес створення та діяльності такого виду освітніх закладів, що зробить їх ефективним інноваційним центром.

📈 План заходів щодо підвищення позиції України в рейтингу Doing Business

Передбачається затвердження оновленого плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності та плану дій щодо підвищення позиції України в рейтингу Світового банку. Прогнозоване зростання до рівня ТОП-30 у рейтингу DB 2021, а також зростання за кожним із компонентів.

☑ Окрім всього, урядом також скасовано 76 неактуальних постанов у різних сферах.

Не зупиняємося на досягнутому та прямуємо до більш ефективного регулювання. Не перемикайтесь!

Офіс ефективного регулювання

#FORBIZ #EU4Business

Олексій Дорогань (Oleksii Dorogan) Igor Lavrynenko Andrew Zablotsky Iryna Gruzinska Vladyslav Prytomanov Ihor Samokhodsky Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Державне агентство лісових ресурсів України Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Міністерство освіти і науки України Міністерство енергетики та захисту довкілля України Міністерство інфраструктури України Тимофій Милованов

0 коммент.:

Дописати коментар