24 лютого 2020

На території скандального лісгоспу на Харківщині незаконно знищили дерев на 7 млн грн, - екологи

Державна екологічна інспекція виявила порушення в діяльності ДП "Гутянське лісове господарство"



Про це Depo.Харків повідомили у прес-службі ГУ Державної екологічної інспекції в Харківській області.

За даними відомства, в лютому інспектори провели перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства державним підприємством "Гутянське лісове господарство".

"Незважаючи на складні погодні умови, під час яких здійснювався захід, та повільне надання з боку окремих посадових осіб лісгоспу та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства необхідних документів … інспектори встановили низку порушень під час планування та використання лісових ресурсів", - сказано в повідомленні.

Зокрема, були виявлені порушення під час оформлення матеріалів на проведення рубок, проводилася незаконна вирубка, ліс не очищали від порубкових решток. Також виявлені порушення санітарних правил під час здійснення відведення насаджень для проведення санітарних рубок.

Інспекція розрахувала шкоду, завдану державі, загальний розмір якої складає понад 7 млн грн. Матеріали направлені до прокуратури області.

Як повідомляв Depo.Харків, раніше посаду директора ДП "Гутянське лісове господарство" Харківської області обіймав Віктор Сиса, якого підозрюють у пропозиції хабара детективу НАБУ та службовій недбалості. Наприкінці січня він був звільнений з посади директора ДП "Гутянське лісове господарство".

Тимчасово виконуючим обов’язки ДП "Гутянський лісгосп" призначений Юрій Заровний.

0 коммент.:

Дописати коментар