24 лютого 2020

Робоча поїздка на Чернігівщину з інспекцією стану лісового господарства у регіоні


Тіньових ринків та схем в Україні не буде. Всі тіньові ринки Уряд ліквідовує. Мова йде, зокрема, і про нелегальні лісопильні по всій країні. 

Минулого тижня був з робочою поїздкою в Чернігівській області, щоб проінспектувати стан лісового господарства у регіоні. 

Висновок: керівника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Зінченко — необхідно відсторонити через значні порушення в державних лісгоспах регіону. До цього він очолював Харківське облуправління, де зараз ми теж виявляємо великі порушення. Тільки за 2019-й рік виявлено незаконних рубок на понад 350 млн гривень. 

Але попри це, у червні 2019-го попереднє керівництво Держлісагентства, незадовго до приїзду Президента Володимира Зеленського до Харкова, вирішило чомусь перевести Олександра Зінченка до Чернігова. Ці схеми більше не пройдуть. 

Також дав доручення керівникам ОДА вжити дієвих заходів щодо запровадження електронного обліку деревини всіма лісокористувачами, а керівництву Держлісагентства — сформувати мапу місць легального перероблення деревини, з можливістю надання громадськістю повідомлень про незаконні лісопильні. 

Уряд уже запровадив низку заходів з контролю та легалізації діяльності у лісовому господарстві: 

✔ Робота всіх лісокористувачів тепер відкрита та прозора. Вони будуть працювати виключно у системі Електронного обліку деревини. Так, перевірити легальність деревини за номером бирки, номером автомобіля та товарно-транспортною накладною можна через сервіс open.ukrforest.com. 

✔ Держлісагентство запровадило пілотний проект «Ліс у смартфоні» з онлайн-мапою лісів, яка доступна для усіх українців. 

✔ З початку лютого Уряд запровадив пілотний проект з продажу всієї деревини на електронних аукціонах. Проте, немає активності по комунальних лісгоспах щодо виставлення деревини на е-майданчику Прозорро. Продажі та інших електронних майданчиках. Підприємства Чернігівоблагролісу не виставили жодного кубометру деревини! Комунальні лісгоспи мають включитися у цей процес якнайшвидше. 

Крок за кроком ми знищуємо корупційні схеми та зловживання в лісовій галузі по всіх областях України.


0 коммент.:

Дописати коментар