23 лютого 2020

Державні органи закликають усвідомлювати інвазивні рослини, шкідників



Азіатська гірка з стиглими фруктами. Ця рослина - широко поширений інвазивний вид у штаті Мен. (Людство Мейн Департаменту сільського господарства, збереження та лісового господарства)


АВГУСТА, штат Мен - Агенції з природних ресурсів штату Мен запрошують усіх, хто піклується про навколишнє середовище, долучитися до Національного тижня обізнаності щодо інвазивних видів 24-28 лютого.

Загальнонаціональний тиждень призначений для підвищення обізнаності про інвазивні види. У штаті Мен, інвазивні види вже впливають на озера, річки, водно-болотні угіддя, ліси та океан, і вони платять за економію природних ресурсів.

"Наші державні парки та громадські угіддя, наші господарства, ліси та водойми пошкоджуються інвазивними видами", - сказала комісар Аманда Біл з департаменту сільського господарства, охорони та лісового господарства. "Усі визнають, що ми можемо і мусимо зробити більше для того, щоб допомогти. Національний тиждень поінформованості про інвазивні види - це прекрасний час, щоб дізнатися, як запобігти інвазивним видам та керувати ними."


Інвазивні шкідники, включаючи смарагдовий попіл золи, коричнева моль, мультифлорна троянда, азіатська гірчиця, крилатка, зелені краби та незліченна кількість інших, завдають шкоди унікальним природним ресурсам Мен, рекреації та туризму, а також засобів до існування, традицій та здоров’я тисяч людей Мен .

Цей тиждень - перший Національний тиждень поінформованості про інвазивні види; частина друга відбудеться з 16 по 23 травня.

Інвазивні види - це рослини та тварини, включаючи комах та мікробів, які не є рідними штату Мен та завдають шкоди навколишньому середовищу, економіці та здоров’ю людини. Мейн, завдяки унікальним природним ресурсам та статусу найбільш лісової держави в країні, знаходиться під загрозою численних інвазивних видів.

З майже 6000 озер Мен, на сьогодні відомо, що менше 1 відсотка заражено інвазивними водними рослинами. Одинадцять інвазивних водних рослин визначені в законі Мен як незаконний ввезення, продаж та транспортування, а шість уже виявлені в деяких державних озерах.


Інвазивні наземні рослини загрожують диким місцям Мен і можуть завдати шкоди працюючим лісам і продуктивним господарствам, включаючи такі рослини, як глянсова обліпиха та японський горобин. Мен забороняє продаж тридцяти трьох видів інвазивних рослин, і понад 100 видів занесені до рекомендаційного списку інвазивних рослин, щоб допомогти орієнтуватися на землевпорядників.

Лісові дерева Мен піддаються атаці від багатьох інвазивних шкідників лісових комах, таких як смарагдовий попіл попелу та шерстяний шерстяний адгельгід, який поширюватиметься та продовжуватиме вбивати дерева по всій державі, тоді як інші інвазивні шкідники, такі як мок коричневий, впливають на якість життя та здоров'я людини. Інші інвазивні комахи, такі як азіатський жук або такі хвороби, як дубова завіса, мають подібний потенціал для пошкодження лісів Мен, якщо вони прибудуть сюди.

Служба Лісового штату Мен має сувору заборону заборони дров, щоб запобігти руйнівному впровадженню таких, як ці, а розпорядники природних ресурсів скрізь продовжують заохочувати використання місцевих дров або термічно оброблених дров.

Агентства запропонували ці поради щодо того, як мешканці можуть допомогти запобігти інвазивним видам та керувати ними.
  1. Шукайте дятла, що блондує на ясенах. Це неглибоке відшарування кори дятлами є загальною ознакою деревини ясена, що заражається попелом смарагдового попелу. Коли ви думаєте, що бачите блонд, зробіть фотографію найкращої якості, відзначте своє місцезнаходження та повідомте про це в Інтернеті за посиланням https://www.maine.gov/dacf/php/caps/EAB/EABreportFORM.shtml .
  2. Дізнайтеся, як визначити інвазивні рослини, які можуть рости у вашій власності. Відвідайте онлайн-галерею DACF за адресою https://www.maine.gov/dacf/mnap/features/invasive_plants/invasives_gallery.htm . Для розпізнавання проблемних рослин розгляньте замовлення копії Посібника з польових інвазійних рослин у штаті Мен . У посібнику є детальні фотографії та рекомендовані методи управління, щоб допомогти повернути ландшафт. 
  3. Будьте уважні до інвазивного неба на небі , яке приймає нову загрозу від інвазивних комах, плямистий ліхтарик . Якщо ви думаєте, що ви бачили дерево неба в Мен, повідомте про це на адресу invasives.mnap@maine.gov .
  4. Не випускайте в дику природу акваріумних рибок і рослин, живу наживку чи інших екзотичних тварин.
Для отримання додаткової інформації про інвазивні види Мен, відвідайте https://www.maine.gov/portal/about_me/invasives.html .

0 коммент.:

Дописати коментар