26 лютого 2020

Держлісагентство виявило факти зловживань у житомирських лісгоспах

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на своїй сторінці у Facebook повідомив, що за результатами перевірки низки житомирських лісгоспів за період 2019 року було звільнено директорів Олевського та Попільнянського лісогосподарських підприємств, а матеріали передані до правоохоронних органів.

«Найбільші збитки, нанесені державі, за невиконання сортиментного плану заготівлі деревини. Простими словами – цінну деревину переводили у дрова. Через це в Олевському лісгоспі збитки на суму 17,3 млн грн, в Попільнянському – 16,7 млн грн. Збитки за незаконні рубки в Олевському лісгоспі склали більше 623 тис. грн, в Попільнянському – більше 237 тис. гривень», - написав він.

Також Андрій Заблоцький повідомив, що у Попільнянському та Олевському лісгоспах виявлено незаконно списаних паливно-мастильних матеріалів на суму більше 250 тис. грн.

«Виявлено факти приховування лісових пожеж минулих років. В Олевському лісгоспі – близько 60 га. У Попільнянському лісгоспі був прихований факт загибелі лісових культур на площі більше 20 га. Окрім того, витрачено більше 1 млн гривень на оренду автомобіля, який не використовувався, та за навантажувач (відсутні первинні документи з обліку роботи). Під сумнівом і витрати на суму більше 2 млн грн на послуги з переробки деревини, які надавалися приватними структурами», - зазначив Голова Держлісагентства.

Нагадаємо, 10 лютого за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора у Держлісагентстві відбулася виїмка документів стосовно справи розтрати державних лісових ресурсів на території Житомирщини. Минулого року Держлісагентством була проведена перевірка одного з державних лісгоспів області, яка і зафіксувала заподіяну шкоду державі на понад 6 млн гривень.

Цього року Держлісагентство організувало нову перевірку-аудит, за результатами якої виявлено зазначені вище факти зловживань.


26.02.2020

0 коммент.:

Дописати коментар