13 квітня 2020

На Полтавщині горить близько 10 гектарів лісу



У КОТЕЛЕВСЬКОМУ РАЙОНІ НА ПОЛТАВЩИНІ СТАЛАСЬ ПОЖЕЖА В ЛІСІ ПСП “КОВПАКІВЕЦЬ” ПОБЛИЗУ СЕЛА ЛИХАЧІВКА.

Про це йдеться на сторінці Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства у Facebook.

Місцеві жителі підпалили траву. І в умовах сильного вітру вогонь швидко перекинувся до лісового масиву. На гасіння пожежі виїхали пожежні підрозділи ДП “Полтавський лісгосп” та ДП “Диканське ДЛМГ”, лісові масиви яких межують з даними лісами.

У пресслужбі ГУ ДСНС України у Полтавській області повідомили, що горить до 10 гектарів лісу окремими осередками.

“Сьогодні о 13-й годині до нас надійшло повідомлення від працівників лісгоспу. Є окремі загоряння лісової підстилки на площі близько 10 гектарів. Сам ліс площею до 50 гектарів. Горить не лише ліс, а лісова підстилка, суха трава та самосів, який знаходиься поруч з лісовим масивом. Загалом над ліквідацією пожежі працюють 14 одиниць техніки та 60 людей. З них від ДСНС залучено 35 чоловік особового складу, 7 одиниць техніки. На даний час про локалізацю ще не повідомили, ліквідація пожежі триває”, – повідомила речниця ГУ ДСНС України у Полтавській області Світлана Рибалко.

Читайте також: Рада посилила відповідальність за підпали трави: штрафи підвищили

Нагадаємо, заступник начальника ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Гришанін повідомляв на брифінгу у Полтавській ОДА 10 квітня, що цьогоріч кількість пожеж в екосистемах на Полтавщині збільшилась понад вдвічі. 

0 коммент.:

Дописати коментар