30 квітня 2020

Лісівники проти корупціонерів в галузі: колектив Мокрянського лісгоспу звернувся до прем’єр-міністра Шмигаля

Лісівники на Закарпатті збунтувалися. Вони проти призначення на посаду лісничого людини, яка раніше була звільнена за розкрадання лісу. Про це лісівники Тячівщини заявили у відкритому лісті на ім’я  прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови Держлісагентства України  Андрія Заблоцького,  голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова, пише Ресурс.
Вони просять втрутитися в ситуацію та розібратися з  кадровими призначеннями у лісових господарствах на Закарпатті. Адже в країні з’явилась тенденція призначати на керівні посади тих, хто вже був  раніше притягнений до відповідальності за зловживання службовим положенням.
“Наше колективне рішення продиктоване бажанням кожного з працівників: працювати чесно, отримувати гідну заробітну плату, та повністю солідарне з задекладрованим президентом курсом «На повне очищення лісової галузі від корупції», – йдеться у заяві.
Як виявилося, раніше пан Михальчич обіймав посаду лісничого завдяки тестю та тодішньому директору ДП «Мокрянське ЛМГ»  панові Соймі І. І. В 2008-му році за розкрадання лісосіки був звільнений із займаної посади, з Мокрянського лісництва та умовно засуджений. Але в 2010-му році призначений на посаду головного лісничого, саме в той час, коли двоюрідний брат дружини став директором в ДП «Мокрянське ЛМГ».
Як розповіли лісівники Тячівського району з Мокрянського лісомисливгоспу, на посаду директора в Мокрянський ЛМГ мав йти порядний лісовий господарник.  Однак, в Держлісагентстві призначили  пана Михалчича.
“За час перебування на посаді головного лісничого, Михальчич М. М став уособленням всіх тих потворств, що ми розуміємо під словом корупція та наглядним прикладом тому, що гроші й надалі вирішують все”, – зазначають лісівники.
“За десять років на посаді  вибудував в лісгоспі свій сімейний бізнес, обклав всіх від майстра лісу до лісничого, фіксованими поборами та вимагає в підприємців свої півдолара за підпис в Акті на призначення суцільно-санітарної рубки. Рідні сини, що працюють в його повній підпорядкованості, показують наскільки цинічно ним ігнорується ЗАКОН УКРАЇНИ «Про запобігання корупції». Як головний лісничий він несе повну відповідальність за стан охорони лісу у підприємстві. За останні роки наш лісгосп став лідером щодо лісопорушень в області, так за 2019р. всього по підприємству було виявлено лісопорушень та незаконних рубок на 7 млн. грн.
За такі грубі порушення Михальчича М. М мало б чекати незворотнє та адекватне покарання, та, на жаль, замість заслуженого покарання, йому маячить перспектива очолити лісгосп. Подальше перебування Михальчича М. М на посаді, неминуче призведе до розгулу корупції, банкрутству ДП «Мокрянське ЛМГ» та підніме градус соціальної напруги в регіоні.
Всім колективом наполегливо просимо Вас, проявити «принциповість» в даній ситуації та посприяти звільненню Михальчича М. М з посади головного лісничого, що вивільнить лісгосп з корупційних пут сім’ї Михальчичів. Зі свого боку, при проведенні службового розслідування, готові надати величезну кількість доказів, що напряму підтвердять зловживання Михальчича М.М. та його сім’ї”.

0 коммент.:

Дописати коментар