25 квітня 2020

Через пожежу в Хорольському районі ледь не згоріли приватні будинки


🔥Через пожежу в Хорольському районі ледь не згоріли приватні будинки🔥

‼Попри постійну роз’яснювальну роботу про заборону та наслідки випалювання сухої трави, населення продовжує робити ці злочинні дії.

На Полтавщині випалюють залишки сухої рослинності та болота, що становить загрозу перекидання вогню до прилеглих лісових масивів. Лише за минулу добу на території Полтавської області виникло 3 лісові пожежі у Козельщинському та Хорольському районах.

➡У Козельщинському районі горіли лісові масиви у Псільському лісництві. У ліквідації пожежі брали участь 12 працівників ДП «Кременчуцьке лісове господарство» та задіяно 4 одиниці техніки, а також 15 працівників ДСНС та 4 пожежні автомобілі. Внаслідок загорання було пошкоджено понад 8 га лісової підстилки. Разом з тим, завдяки оперативним діям, вдалося врятувати понад 50 га лісового масиву від вогню.

➡У Хорольському районі горіло болото поблизу села Бовбасівка. Через сильні пориви вітру вогонь перекинувся до лісового масиву, що росте поряд. Внаслідок стрімкого поширення вогню виникла загроза загорань приватних будинків. Працівники ДП «Лубенське лісове господарство» спільно з ДНСН загасили вогонь. У наслідок підпалу пошкоджено близько 1 га лісової підстилки та вигоріло понад 40 га очерету.

‼Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства закликає населення бути свідомими та не чинити злочинних дій відносно природи!

‼Не допустіть пожежі в лісі!

0 коммент.:

Дописати коментар