22 квітня 2020

У МВС пропонують перекласти витрати на гасіння лісових пожеж на лісгоспи

Саме лісгоспи мають оплачувати проживання та харчування рятувальників, оскільки отримують прибуток від лісів



У Міністерстві внутрішніх справ пропонують перекласти витрати на гасіння лісових пожеж на лісгоспи, оскільки лісгоспи отримують дохід від продажу лісу та його похідних. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Робота рятівників організована за способом ротації, бо організму людини складно психологічно і фізично витримувати навантаження, які виникають під час гасіння лісових пожеж, пише він.

Новини за темою: Ситуацію з пожежами в Житомирській області вдалося взяти під контроль, відкритого вогню ніде немає

Що стосується організації харчування, то в зоні ЧАЕС цим займається Агентство з управління зоною відчуження, а в Житомирській області - місцеві органи державної влади. Безпосередньо харчування здійснюється з використанням польових кухонь.

Геращенко пише, що на сьогоднішній день немає необхідності в допомозі сторонніх організацій і людей в організації харчування та підвезення продуктів.


"Витрати на гасіння лісових пожеж в Україні несе служба з надзвичайних ситуацій. А у разі нестачі коштів, вони виділяються з резервного фонду Кабміну. Так, на гасіння пожеж у зоні ЧАЕС рішенням КМУ було виділено - 100 мільйонів гривень", - пише він.

У МВС вивчають досвід Білорусі в питанні управління лісовим господарством і пропонують наслідувати приклад сусідньої країни.
Новини за темою: ЄС готовий надати Україні підтримку в боротьбі з пожежами в Чорнобильскій зоні, – посол
"У Білорусі управління лісового господарства оплачують всі витрати рятувальників на ліквідацію лісових пожеж: паливо, харчування, відрядження, ремонт техніки тощо. Логіка проста - лісгоспи отримують дохід від продажу лісу та його похідних. Отже, вони ж мають дбати про збереження лісу, оберігати його від знищення лісовими пожежами, а не тільки отримувати доходи. Така політика стимулює лісгоспи вкладати кошти в попередження лісових пожеж, а не в наступну багатомільйонну оплату важкої і небезпечної праці рятувальників", - пише Геращенко.

Нагадаємо, для боротьби з пожежами в Житомирській обл. залучили понад тисячу рятувальників і 160 одиниць техніки.

0 коммент.:

Дописати коментар