29 квітня 2020

Лісівники взяли під контроль пожежу в Поліському заповіднику

Лісова пожежа, котра виникла вчора по обіді в Олевському районі на сільськогосподарських землях та згодом перекинулася на лісові масиви Перганського лісництва Поліського природного заповідника, станом на ранок 29 квітня є контрольованою.

Одразу ж після виявлення вогню у лісі на допомогу в приборканні вогню до заповідника зїхалися пожежні ланки з сусідніх лісогосподарських підприємств. Авіація зробила 9 скидів води.

Над локалізацією лісівники та підрозділи ДСНС працювали всю ніч. Нині весь осередок пожежі обораний, проте є місця, де є ризики поширення вогню. Це болота із заростями очерету, через котрі не зміг пройти трактор. Таким ділянкам лісівники приділяють особливу увагу.

Нині на локалізації вогню працює понад 200 осіб особового складу та близько 40 одиниць техніки.

29.04 09:53
RuporZT
https://ruporzt.com.ua/actualno/143314-lsvniki-vzyali-pd-kontrol-pozhezhu-v-polskomu-zapovdniku.html

***


На Житомирщині - нова пожежа: горить сухостій і ліс у Поліському заповіднику


29 КВІТНЯ, 2020, 09:20


28 квітня надійшла інформація, що в Олевському районі на території Поліського природного заповідника виникло загорання сухої трави та лісового масиву


Про це повідомляє пресслужба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

За допомогою авіації ДСНС вдалося ліквідувати верхову пожежу.

"Станом на 7-му годину 29 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам Перганського лісництва у гасінні окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучені 201 особа та 39 одиниць техніки", – йдеться в повідомленні.

У ДСНС додали, що вже скинули 64 тонни води на зону загорання.

0 коммент.:

Дописати коментар