23 квітня 2020

У Польщі горить найбільший в країні Бебжанський національний парк (фото, відео)

Влада повідомляє, що територія пожежі становить шість тисяч гектарів


У Польщі вже п'ятий горить найбільший в країні Бебжанський національний парк. Площа вогняної надзвичайної ситуації становить шість тисяч гектарів.Про це повідомляє прес-служба парку в Facebook.

Загальна площа парку становить 592,23 квадратних кілометрів: 155,47 квадратних кілометрів зайняті лісами, ще 181,82 квадратних кілометрів займають луки і поля і 254,94 квадратних кілометрів - це низинні болота.



Винуватцями пожеж називають місцевих фермерів, які, незважаючи на заборони, палили суху траву. Пожежу гасять рятувальники, спецтехніка та авіація.

"Щоб дістатися на місце, пожежники змушені йти пішки близько 5-ти кілометрів. Для гасіння пожеж вони використовують глушники, тобто палиці з листовим металом на кінці. Вогонь гасять ударами цих палиць по місцях горіння", - розповів представник Пожежної служби РП Кшиштоф Баторський.



Боротьба з вогнем триває від неділі, але пожежу у деяких місцях вдалося взяти під контроль. Однак скільки ще часу може тривати гасіння – поки невідомо. Частина охопленої вогнем території розташована на торфовищах, тож пожежникам доводиться постійно стежити за тим, щоб не потрапити у вогняне кільце.



Ситуацію ускладнює те, що Польща зараз переживає найгірші посухи за десятиліття. Як інформують ЗМІ, пожежі в Бебжанському національному парку відбуваються щорічно, але нинішня - найбільша за останні 10 років.














Всі фото: Facebook Biebrzański Park Narodowy

Довідково:

Національний парк Бебжанській – це найбільший польський національний парк, який займає площу приблизно 59 000 гектарів. На його території знаходяться цінні болотні ділянки і і живуть рідкісні види, особливо водно-болотних птахів і лосів.

А тим часом в Україні досі триває гасіння пожеж у Чорнобильській зоні, які розпочалися ще 4 квітня. Також рятувальники досі гасять пожежі у Житомирській області, які тривають з 16 квітня.


0 коммент.:

Дописати коментар