25 квітня 2020

Пожежа на Сколівщині: вигоріло 4 га лісу

У п’ятницю, 24 квітня, у селі Волосянка Сколівського району спалахнула пожежа, яка охопила територію лісу. Вогонь 38 рятувальників гасили сім годин поспіль. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС Львівщини.

Пожежа виникла орієнтовно о 13:32 год. На місце події негайно виїхали вогнеборці Сколівського району, втім до них на допомогу прибули також рятувальники зі Стрийського, Дрогобицького районів та Моршина. Загалом полум’я гасили 38 рятувальників.

Надзвичайники працювали сім годин поспіль. Ліквідувати пожежу їм вдалося лише о 20:38 год. Вогонь знищив чагарник та зруб на території площею 3 га, а також 1 га лісової підстилки.







«Вкотре звертаємося до мешканців області з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки і, в першу чергу, не спалювати суху траву! В жодному випадку не залишайте без нагляду розпалене багаття. Не дозволяйте дітям ігри з сірниками! Дотримуйтесь заходів безпеки і при курінні, адже необачно кинута цигарка здатна призвести до масштабної пожежі», – наголошують у ДСНС.







Нагадаємо, дотепер за самовільне спалювання сухої рослинності чи її залишків громадянам «світив» штраф розміром від 170 до 340 гривень, посадовим особам – від 850 до 1 190 гривень. Лише за особливо великі збитки довкіллю була передбачена кримінальна відповідальність.

Втім 13 квітня Верховна Рада України суттєво посилила відповідальність за спалювання сухої трави. За спалювання сухостою на будь-якій території штраф тепер становить від 3060 до 21 420 гривень, а на території природно-заповідного фонду – від 6120 до 30 600 гривень.

Із настанням весни на Львівщині активізувались палії сухої трави. Через їхню необережність на території області щодня спалахують пожежі на відкритих територіях. Надзвичайники щоденно гасять від двох-трьох десятків таких пожеж аж до сотні.

Фото: ДСНС
https://portal.lviv.ua/news/2020/04/25/pozhezha-na-skolivshchyni-vyhorilo-4-ha-lisu

0 коммент.:

Дописати коментар