10 квітня 2020

Тисячу гектарів лісів висадили лісівники Черкащини під час весняної лісокультурної кампанії


Лісівники Черкащини завершили роботи зі створення лісових культур – планові обсяги виконали всі лісогосподарські підприємства.

«Цьогорічна весна принесла нам нові випробування та для більшості громадян змінила темп життя. Проте для лісівників весна – це «гаряча пора», це час відновлення та створення нових лісів, це час боротьби з лісовими пожежами. Тож лісівники Черкащини, як і щороку, але у зв’язку з карантином, сумлінно дотримуючись рекомендацій МОЗ, виконали всі поставлені завдання з садіння лісу. Виключенням цього року стало те, що ми не запрошували громадськість, школярів, студентство садити ліс в рамках Акції з відновлення лісів у зв’язку з епідемією та загальнодержавними обмеженнями», - зазначив начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

Сприятливі погодні умови, зокрема, теплий температурний режим та відсутність снігового покриву посприяли ранньому старту лісокультурної кампанії на Черкащині, яка цьогоріч у деяких держлісгоспах розпочалася ще наприкінці лютого.

У лісах державних лісогосподарських підприємств цієї весни створено лісових культур на загальній площі 1000 гектарів, в томучислі шляхом лісорозведення (нових лісів) – понад 20 гектарів. Крім того, проведено сприяння природному поновленню на площі 209 га. Здійснено доповнення минулорічних лісових культур на площі 2300 гектарів.

Загалом висаджено майже 6,5 мільйонів сіянців. Основними лісоутворюючими породами для області є сосна звичайна та дуб звичайний, висаджували й інші породи – дуб червоний, модрину, ялину, горіх чорний, акацію, березу, черешню лісову та ін.

Для забезпечення максимальної приживлюваності сіянців використовували вологонакопичувачі, висаджували сіянці із закритою кореневою системою, використовували гербіциди при підготовці ґрунту.

Дбають лісівники вже про садіння лісів у 2021 році – завершують роботи на лісових розсадниках з посіву лісоутворюючих порід. Насіннєвий фонд для цього зібрали достатній та різновидовий. Буде засіяно понад 13 гектарів лісових розсадників, на яких, окрім дуба та сосни, вирощуватимуть понад 30 різновидів супутніх деревних та чагарникових порід.

Для реалізації населенню, установам та організаціям виростили близько 100 різновидів декоративних кущів та дерев – майже 150 тисяч одиниць посадматеріалу.

Прес-служба Черкаського ОУЛМГ
2020-04-10 13:41:46

0 коммент.:

Дописати коментар