17 липня 2016

Чорнобиль у вогні: в зоні відчуження виникла масштабна пожежа

Бригади рятувальників кілька годин борються з вогнем в зоні відчуження біля Чорнобильської АЕС: там вирує пожежа площею 15 гектарів.

Лісова пожежа почалася ввечері в суботу, 16 липня. Займання сталося в районі колишнього селища Буряківка, що підлягало обов'язковому виселенню. За даними прес-служби державного управління з НС, площа пожежі склала близько 15 гектарів лісу.

Пожежні бригади роблять все можливе, аби перешкодити поширенню вогню. Зараз рятувальники борються із займанням лісової підстилки та чагарників, які горять окремими великими ділянками. Повідомляється, що загрози об'єктам, які розміщені поруч із зоною НС, зараз немає.

У ліквідації пожежі задіяно 81 людина, 20 одиниць техніки, три літаки Ан-32П та вертоліт Мі-8. Зазначено, що на місці пожежі розгорнуто штаб на чолі з заступником начальника Головного управління ДСНС у Київській області.

"Радіаційний фон в зоні відчуження перебуває в межах норми і становить в середньому 0,3-0,4 мкЗв / год (безпечний рівень радіаційного фону до 0,5 мікрозіверта на годину)", - йдеться в повідомленні на сайті ДСНС.





0 коммент.:

Дописати коментар