26 вересня 2016

На Київщині через недбальство лісників горить заповідний ліс +. ВІДЕО

Проводячи заплановану санітарну чистку в природному заказнику під Києвом, лісники палять суху деревину та гілля просто під здоровими деревами. Покинуті згарища періодично спалахують.










ЛІСНИКИ ПІД КИЄВОМ МОЖУТЬ ПОТРАПИТИ НА ЛАВУ ПІДСУДНИХ ЗА ВОГНИЩА В ЗАПОВІДНИКУ


У заказнику виправдовуються, що проводять санітарну обробку території.

У природному Межигірсько-Пущаводицькому заказнику під Києвом, проводячи заплановану санітарну чистку, лісники палять сухе гілля просто під здоровими деревами. Покинуті згарища періодично спалахують, і їх доводиться гасити навіть журналістам, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Еколог Олександр випадково натрапив на порушників і викликав поліцію. "Ось ще навіть куриться. Тут багаття розклали буквально поміж стовбурів двох дерев. Дивіться – обвуглена кора. І такого тут чимало. Ось кілька кроків – і ще одне згарище", - демонструє він. За словами фахівця, в дерев пошкоджені по кілька метрів стовбура та корнева система. Після таких підгорянь дерево навряд чи виживе, прогнозує він.

Лісник, який має берегти заказник від такого, теж визнає заподіяну шкоду. "Підпалений корінь. Так, дійсно, хлопці допустили тут велику помилку", - каже він. І пояснює, що у заказнику проводять заплановану санітарну чистку, а вогнища розводять заради пожежної безпеки. "Навантаження на ліс людьми дуже велике. Якщо вони не поспалюють тих решток – влітку тут загориться, і згорить весь ліс", - каже Віктор Мулько.

За варварство підлеглих виправдовується Віталій Школьний. "Ну, вийшло так. Це ж не спеціально. Ми дивимося за лісом", - твердить він. Поліцейські зафіксували всі порушення, однак ще самі точно не визначилися з кваліфікацією дій лісників. "Все зафіксовано на відео. Потім матеріал буде зареєстровано в Оболонському управлінні поліції. А завтра буде розписаний на виконавця", - запевнив правоохоронець Ігор Кондратюк. Палити багаття на цій території заборонено правилами благоустрою. Оскільки ліс ще й заповідна зона, відповідальність може бути навіть кримінальною.

Кореспондент ТСН Оксана Муляр



0 коммент.:

Дописати коментар