28 вересня 2016

В УкрНДІЛГА відбувся науково-практичний семінар "Сучасні методи створення і формування високопродуктивних лісових насаджень"



В УкрНДІЛГА відбувся науково-практичний семінар "Сучасні методи створення і формування високопродуктивних лісових насаджень", повідомляє прес-служба Держлісагентства.

Організаторами заходу виступили Державне агентство лісових ресурсів України, Товариство лісівників України, Харківська обласна організаціяТовариства лісівників України, Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства, Український науково-дослідний інститут лісовогогосподарства та агролісомеліорації ім. Г. М. Висоцького (УкрНДІЛГА).

За підтримки Товариства лісівників України на базі Державного підприємства «Харківська лісова науково-дослідна станція» Українськогоордена «Знак Пошани» науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г. М. Висоцького Державного агентства лісовихресурсів України та Національної академії наук України відбулася презентація дослідно-виробничих об’єктів, які демонструють результативпровадження сучасних методів створення і формування високопродуктивних лісових насаджень у лісове господарство.

Учасники ознайомилися з новітніми технологіями переформування ослаблених порослевих дубових деревостанів, виключених з режиму головного користування, у різновікові мішані насіннєві, організацією лісонасіннєвої бази лісових видів на генетико-селекційній основі, технологіямивирощування садивного матеріалу головних лісоутворювальних порід із закритою кореневою системою та створення лісових культур з йоговикористанням, технологіями вирощування декоративних рослин, особливостями застосування суперабсорбентів та добрив для інтенсифікації ростудеревних рослин, технологіями створення біоенергетичних плантацій, динамікою санітарного стану насаджень після проведення лісогосподарськихзаходів та причинами всихання насаджень.

Експериментальні об’єкти УкрНДІЛГА виявили переваги впровадження сучасних методів створення і формування високопродуктивних лісовихнасаджень і викликали зацікавленість серед лісівників-практиків.

0 коммент.:

Дописати коментар