27 вересня 2016

Хижацьку вирубку лісів необхідно зупинити – Зеленчук. ВІДЕО

23 вересня, перший заступник голови обласної ради Василь Зеленчук взяв участь у засіданні Громадської ради при ХОДА. Окрім організаційних питань обговорювалося питання про створення програми «Ліси Херсонщини» на 2017-2021 роки.

«Ця програма є ініціативою громадських організацій і депутатів обласної ради, - зауважив В.Зеленчук, - вона включає в себе підготовку бюджету програми, розуміння того, яким чином ми далі будемо розвивати наше лісове господарство, які кошти необхідні, як ефективно використовувати їх для покращення ситуації, що склалася сьогодні в лісовому господарстві, для збереження лісів. Ця програма розробляється спільно зі вченими - Цюрупинським інститутом лісового господарства».

«Сьогодні відбувається абсолютно хижацька вирубка лісів. Якщо громадський контроль в особі депутатів обласної ради і громадськості належним шляхом не вирішить цю проблему, то Херсонщина скоро може залишитися без лісів», - наголосив В.Зеленчук.

Також перший заступник голови обласної ради зазначив, що вчора особисто виїжджав на місце вирубки лісів. «На деяких ділянках приблизно 30-40% лісу немає. Тому ми невідкладно маємо прийняти програму і припинити безладні вирубки».

Наразі громадська рада звернулася до ХОДА з пропозицією підготувати програму «Ліси Херсонщини» на 2017-2021 роки та покращити роботу управління лісового господарства Херсонської області.




0 коммент.:

Дописати коментар