24 вересня 2016

Поверніть сміття в лісі господарю

Мер французького містечка придумав дієвий спосіб боротьби зі стихійними смітниками



Історію невеликого затишного міста Лейневілль, який розташований в регіоні Пікардія у Франції, сьогодні знають у всьому світі.

Один дуже дивний випадок моментально зробив його популярним, пише formulalubvi

Містечко розташоване неподалік від столиці, воно оточене красивими лісами і полями. Турбота про навколишнє середовище - одна з основних задач місцевої влади. Крістоф Дітріх - мер міста - воює з людьми, які розкидають сміття в недозволених місцях.

Якось раз, під час прогулянки на свіжому повітрі він побачив фургон, який заїхав в ліс, і в недозволеному місці вивантажив цілий причіп будівельних відходів.

Мер був шокований побаченою картиною.



Пильний чоловік вирішив простежити за фургоном. Він зняв весь цей процес на телефон. Замість того, щоб просто оштрафувати правопорушника, Крістоф Дітріх придумав куди більш дієвий метод помсти.

Він вирішив, що фінансового покарання недостатньо. Потрібно ще й морально провчити негідника. Ось так і народилася ідея, яка отримала назву «повернути відправнику».

Крім штрафу, порушники отримують назад ще й своє сміття.



Чутки про такий незвичний спосіб помсти швидко розлетілися по всій країні і далеко за її межами.

Меру постійно дзвонять люди, які захоплюються настільки радикальними діями.

Ви не уявляєте, скільки обраних представників влади з Франції та з-за кордону дзвонять мені і просять поради, тому що хочуть робити те ж саме. Я ж не роблю нічого протизаконного - просто повертаю власнику те, що він «втратив» - розповідає Крістоф.



Надходять також дзвінки від незадоволених мерзотників, які попалися на гарячому і були покарані цим способом. Звичайно, не дуже приємно бачити гори сміття на вулицях міста, але це повинно послужити додатковим стимулом дотримуватися норм закону.



Присоромлені правопорушники зобов'язані швидше прибрати повернуте сміття, тому що вони можуть отримати за забруднення вулиць ще один штраф. Це дуже ефективний спосіб боротьби з незаконними звалищами і порушниками порядку, які не цінують чисте довкілля. Владі в усьому світі варто було б звернути увагу на цей метод.

24.09.2016, 14:31 

0 коммент.:

Дописати коментар