27 вересня 2016

На Львівщині перевірять пилорами та узаконять приватні ліси

На Львівщині напрацюють «Програму розвитку лісового господарства Львівської області на 2017-2021 роки» та перевірять законність пилорам. Також депутати передбачили можливість створення приватних лісів на сільськогосподарських угіддях.

Про це йдеться у рішення Львівської облради від 27 вересня, яке підтримали 50 депутатів, – передає кореспондент IA ZIK.

Депутати доручили Львівській ОДА до 1 грудня 2016 року розробити та подати на розгляд Львівської обласної ради «Програму розвитку лісового господарства Львівської області на 2017-2021 роки», у якій визначити основні напрямки розвитку, обсяги лісокористування, заходи із лісовідновлення, механізми забезпечення оформлення прав лісокористувачів на землекористування, а також джерела фінансування передбачених заходів.

Спільно з Державною фіскальною службою у Львівській області, територіальною державною інспекцією з питань праці у Львівській області та ГУ НП у Львівській області, екологічною інспекцією у Львівській області до 31.12.2016 має бути проведено моніторинг функціонування пилорам та іншого устаткування первинної переробки деревини на території Львівської області. Їх роботу мають скерувати у законне русло. Планується полегшити доступ правоохоронців на їх територію для перевірок.

Враховуючи відсутність реакції на звернення Львівської обласної ради до Міністерства оборони України щодо діяльності військових лісокористувачів у Львівській області, депутати доручили ЛОДА вжити заходів для забезпечення перепідпорядкування Сколівського військового лісгоспу, Старицького військового лісгоспу та Мостиського військового лісництва державного підприємства «Івано-франківський військовий ліспромкомбінат» державному підприємству «Львівський військовий лісокомбінат».

Також передбачається вжити заходів щодо попередження та ліквідації наслідків всихання ялинових насаджень в Карпатах та соснових насаджень в рівнинній частині Львівщини із залученням науковців Національного лісотехнічного університету України та інституту екології Карпат.

Депутати доручили посилити вимоги до лісової охорони щодо забезпечення ефективної охорони лісів від самовільних рубок.

Задля забезпечення прозорості ринку деревини планується здійснювати реалізацію лісоматеріалів необроблених відповідно до наказу Держкомлісгоспу України від 19.02.2007 №42 «Щодо вдосконалення механізму продажу необробленої деревини» (зокрема, через використання бірж). Передбачено перехід на конкурсні способи визначення підрядників, що здійснюють лісозаготівлі з 1 січня 2017 року.

Читайте більше тут:
http://zik.ua/news/2016/09/27/na_lvivshchyni_pereviryat_pyloramy_ta_uzakonyat_pryvatni_lisy_900672

0 коммент.:

Дописати коментар