21 вересня 2016

Збереження мораторію на експорт лісу-кругляку дозволить наростити виробництво продукції з високою доданою вартістю



Мораторій на експорт свинини напевно теж, тобто .....


Мораторій на експорт лісу-кругляку не суперечить вимогам Світової організації торгівлі (СОТ). Про це заявив народний депутат, член президії політради партії УКРОП Олександр Дубінін після засідання круглого столу «Перші результати дії мораторію на експорт лісу-кругляку», яке відбулося 21 вересня в Києві.

«Мораторій на експорт лісу-кругляку не суперечить вимогам Світової організації торгівлі. Україна мала право його запровадити в тому випадку, коли йдеться про стратегічні пріоритети нашої держави. В нас Карпати – голі, а країна експортує сировину», – наголосив Олександр Дубінін.

Народний депутат також повідомив, що члени парламентського комітету з питань промислової політики та підприємництва звернулися до віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва з проханням роз’яснити інформацію про те, що мораторій на експорт необробленої деревини начебто блокує отримання Україною макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. «Ми не віримо в те, що ЄС ставить умову скасувати мораторій в обмін на надання допомоги. Ми хочемо чітко розуміти, від кого виходить ця вимога», – сказав політик.

Олександр Дубінін також наголосив, що наразі експортери необробленого лісу на рівні уряду лобіюють скасування мораторію, мотивуючи це втратою прибутків та зростанням контрабанди. «З контрабандою треба боротися, і цим повинні займатися відповідні органи. Це не привід скасовувати мораторій. Наша позиція – ми повинні «підняти» промисловість. У нас (за час дії мораторію. – Ред.) на 15% зросла деревообробка, на 12% – виробництво меблів. На 50 млн доларів завезли деревообробного обладнання, яке дозволяє нашим виробникам виготовляти продукцію з високою доданою вартістю, – це в 3,5 разу більше, ніж за аналогічний період 2015 року», – повідомив політик.

За словами Олександра Дубініна, члени парламентського комітету з питань промислової політики об’єднуватимуть зусилля з представниками деревообробної галузі для збереження мораторію.

21 вересня 2016, 21:46

0 коммент.:

Дописати коментар