13 лютого 2017

У закарпатських Брустурах в їдальні лісорубів подають гірські делікатеси



Квасне молоко з вівці, яка паслася на зелених карпатських полонинах, духмяний домашній хліб, гарячий бограч із дичини, пиріжки з картоплею та печінкою, , поливка з білих грибочків, чорничний леквар і чай з трав... Приблизне меню лісівників Брустурянського лісомисливгоспу. Напередодні підведення підсумків за рік роботи підприємств лісової галузі Закарпаття в Брустурянському лісомисливгоспі відбулося урочисте відкриття нової їдальні, розташованої на базі Кедринського лісництва.

Цей масштабний і перспективний проект реалізований працівниками Кедринського лісництва, Брустурянського лісомисливгоспу спільно з керівництвом Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства. Його основна мета - поліпшення умов харчування працівників лісової галузі та створення комфортних умов роботи в лісі.

У день відкриття перед будівлею їдальні зібралися директори всіх лісгоспів краю і представники ЗМІ, а також співробітники Кедринського лісництва.

В урочистій церемонії перерізання червоної стрічки й відкриття їдальні прийняли участь начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, директор Брустурянського лісомисливгоспу Михайло Бігун та лісничий Кедринського лісництва Василь Золотар. Потім вони разом з журналістами пройшли в просторий зал їдальні з сучасними меблями, де кухарі вже накрили столи з апетитною їжею. У приміщенні - красиво, просторо, світло, зручно, по-домашньому затишно. Лісівники не сумніваються, що і кухарі й надалі готуватимуть смачно і якісно.

«Ми вирішили зробити їдальню для співробітників лісового господарства аби наші люди мали смачну свіжу, а ще й гарячу їжу щоденно. Раніше лісівники брали з собою сухі бутерброди, ковбасу з сиром у ланч-бокси або ж ту їжу, яка не протече та не вимастить форму», - розповідає директор Брустурянського лісомисливгоспу Михайло Бігун. До речі, влітку в лісі досить жарко і їжа могла швидко зіпсуватися, і це могло негативно позначитися на здоров'ї співробітників, зауважує він. У їдальні ж досить різноманітне меню, і кожен може вибрати відповідний обід. Навіть коли їжу доставлять прямо у ліс. Страви можна вибрати, зателефонувавши в їдальню. Така організація системи харчування зручна для всіх, переконаний Михайло Бігун: «По-перше, вона дозволяє співробітникам легко вкластися у відведений на обід час. По-друге, вона дозволяє пообідати смачною комашнею їжею».

Вибір страв в їдальні «Лісоруб» традиційний. В меню закуски, супи, другі страви, гарніри та десерти. Готують працівниці традиційні закарпатські й мисливські страви. До речі, у такій їдальні можна спробувати на смак бограч, шовдарь з дичини і бриндзю з овечого молока та посмакувати славетною кедровицею.

У їдальні силами працівників лісництва проведено масштабні ремонтні роботи: відреконструйовано їдальню, яку облаштовано сучасною технікою. А завдяки термостійкому посуду з'явилась можливість істотно скоротити час обслуговування відвідувачів і навіть доставити їжу глибоко в ліс.

Примітно ще й те, що в столовій для працівників лісової галузі харчування безкоштовне, а також окрім лісівників поїсти можуть також і туристи, які часто полюбляють приїхати в ліс і помилуватися мальовничими місцинами.

Related Posts:

Сторінки (16)12345678910111213141516 Вперед

0 коммент.:

Дописати коментар