21 червня 2017

На Херсонщині за цей рік "чорними лісорубами" знищено 20 вагонів деревини



За підгривень.рахунками лісогосподарства Херсонщини, впродовж нинішнього року, за п’ять місяців, мали місце 155 самовільних вирубок, збитки від яких склали 13385,2 тисячі  Про це повідомляється на відомчому сайті.






Читайте також
У березні Херсонські касові апарати „обслужили” херсонців на 325 млн гривень

Херсонщина, фактично, степовий край. Тож, мало бути захищене кожне деревце. Втім, ось уже другий рік поспіль, як тутешні ліси доводиться самотужки зберігати та те, що залишилось, охороняти лісівникам. Та вони все ще сподіваються, що депутатів облради, яких неодноразово благали про допомогу, вирішуватимуть проблеми лісів Херсонщини не тільки на словах.

Приміром, шкода, що заподіяна тільки нинішнього року "чорними лісорубами" – це понад півтори тисячі метрів кубічних деревини, тобто двадцять вагонів, або понад триста машин деревини. Жодної копійки від цього самовільного вирубу до бюджету не надійшло, хоч продається вона за космічними "комерційними" цінами.

До речі, з 1672 кубометрів ліквідної деревини, що заготовлені лісогосподарськими підприємствами, до бюджету буде переказано 16,277 тисяч гривень. Це рентна плата за використання лісових ресурсів. Кошти від продажу деревини підуть на ведення лісового господарства, а це, пер за все, на охорону лісів від пожеж.
На цей рік лісогосподарству потрібно 74280,3 тисячі гривень.

Петро Олійник

21.06.2017 16:24:00


http://biznesoblast.com/regions/ks/61014/

0 коммент.:

Дописати коментар