23 червня 2017

Роменщина: під прицілом лісова галузь



Стан та перспективи розвитку лісової галузі на конкретних прикладах успіху та позитивному досвіді державного підприємства «Роменське лісове господарство» розглянули учасники виїзного засідання громадської ради при Роменській районній державній адміністрації, повідомляють на сайті адміністрації.

«Глибоко переконаний, що запорукою успіху держави і влади є відповідальне ставлення до роботи таких керівників, як директор ДП «Роменський лісгосп» Олег Салов», — зазначив під час поїздки голова Роменської районної державної адміністрації Валерій Білоха.

Участь у заході взяли голова громадської ради при Роменській районній державній адміністрації Микола Стрижко, члени громадської ради, представники громадськості району та засобів масової інформації.

Знайомлячись із специфікою роботи, основними показниками діяльності підприємства, учасники засідання відвідали розсадник декоративних насаджень на території Роменського лісгоспу.

Наступним об’єктом виїзного засідання було Глинське лісництво, де присутніх ознайомили з лісокультурним виробництвом, вирощуванням посадкового матеріалу, а також на практиці показали результати праці лісівників по створенню нових лісів. Зокрема учасникам виїзного засідання було представлено лісові культури сосни та дуба різних років закладки, особливу увагу акцентовано на хворобі сосни, яка призводить до всихання соснових насаджень. Лісівники наглядно показали, як невчасно проведені санітарні рубки, без урахування темпів поширення хвороби, призводять до значних економічних втрат та втрат соснового лісу.

«Якщо ми вчасно не зреагуємо, не проведемо в повному обсязі всі необхідні санітарні заходи, соснові насадження просто загинуть. Ситуація не просто загрозлива, а критична, вкрай небезпечна!» — наголосив директор ДП «Роменський лісгосп» Олег Салов.

Спілкування лісівників з громадськістю пройшло в діловій обстановці. Приємно вражені від побаченого, члени громадської ради при Роменській районній державній адміністрації та представники громадськості подякували лісівникам за проведену роботу та побажали успіхів у задуманих планах на майбутнє. Також було зазначено, що подібні заходи необхідно проводити і надалі, що дозволить спростувати безпідставні звинувачення на адресу лісівників, а також спільними зусиллями вирішувати проблемні питання лісової галузі району.

0 коммент.:

Дописати коментар