15 червня 2017

Хмельниччина. Дбати про кадри повсякчас



Під головуванням т.в.о. начальника управління Павла Золотого відбулася колегія Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства з наступним порядком денним :

1 .Про стан роботи з кадрами та юридичне забезпечення на підприємствах управління.
Головний спеціаліст – юрисконсульт Втерковсъкий Я. Ю. Юрист ДП “Ямолинецъке ЛГ” Омбиш М. П.
2. Інформація про Всесвітню лісопромислову виставку Ельмія – 2017.
Директор ДП “Шепетівське ЛГ” Сасюк В. М.
3. Різне.

Доповідаючи про стан роботи з кадрами та про юридичне забезпечення на підприємствах, головний спеціаліст-юрисконсульт Ярослав Втерковський зазначив, що до сфери управління ХОУЛМГ входять 11 підприємств, де є 1672 штатних працівники. У лісництвах трудиться 66 лісничих, 54 помічники лісничого, 126 старших майстрів лісу і майстрів лісу, 259 лісників.
Що стосується освітнього рівня, то серед керівного складу й фахівців понад 78 відсотків мають фахову освіту. А якщо взяти по посадах, то майже 90 відсотків лісничих мають фахову освіту, помічники – 92 старші майстри – 100, майстри лісу – 87 відсотків. Це говорить про високий кадровий потенціал.

Виступаючий детально зупинився на професійній підготовці й підвищенні кваліфікації, які ведуться відповідно до вимог та планів, що доводяться Держлісагентством України та плануються самостійно держлісгоспами. Увагу було приділено й кадровому резерву.
Ярослав Втерковський також детально проаналізував стан правової роботи, яка має спрямовуватися на правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню вимог законодавства, інших нормативних актів підприємством, керівником та працівниками, а також представлення інтересів органу виконавчої влади, підприємства в судах.

Роботу в цьому напрямку здійснюють 9 юрисконсультів Положенням про юридичну службу підприємства на юристів покладається значна відповідальність у сфері правового забезпечення роботи підприємства, зокрема в сфері господарського, лісового, земельного, цивільного, трудового та інших галузей законодавства. На юристів в окремих лісгоспах лягла значна відповідальність по судових справах з митницею та залізницею. За 2016рік та 5 місяців поточного року маємо розглянутих 33 справи , 20 справ на розгляді у судах по різних інстанціях та підсудності, із них 25 справ, де лісгоспи виступають позивачами, 31 справа лісгосп виступає відповідачами. На користь лісгоспів прийнято рішень на суму 576670 грн.
Потім на колегії виступив юрист ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» Максим Омбиш. Він детально розповів про семінар територіальних кадрових служб Держлісагентства, що відбувся в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Підбиваючи підсумки розгляду цього питання, т.в.о. начальника управління Павло Золотий зажадав значно посилити роботу з кадрами, більше дбати про їх перепідготовку, чітко дотримуватися законодавства про працю й відпустки.

На колегії розглянуто низку питань діяльності підприємств. Так, наголошувалося на необхідності посилити проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісах, боротьбу з незаконними рубками. Необхідно вдосконалювати механіхм реалізації деревини, активніше займатися будівництвом та реконструкцією лісових автомобільних доріг. Також йшлося про порядок придбання й відчуження майна, літній відпочинок працюючих та дітей, заготівлю кормів для дичини на зиму. Значна увагу була приділена висвітленню роботи підприємств у засобах масової інформації
.
Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ.

0 коммент.:

Дописати коментар