08 червня 2017

Начальник Тернопільського ОУЛМГ прозвітував в облдержадміністрації про виконання Програми розвитку лісового господарства

Днями в Тернопільській обласній державній адміністрації відбулася нарада за участю лісівників, дорожників, земельників, аграріїв, екологів та громадськості щодо виконання Програми розвитку лісового господарства Тернопільщини на 2017-2021 роки.

Незважаючи на те, що Програму прийнято обласною радою майже місяць тому, працівники лісових господарств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства не чекають бюджетних коштів з області на виготовлення правовстановлюючих документів, тож нові ліси створено на 26 гектарах прийнятих земель від органів місцевого самоврядування, на які виготовлено документи за власні кошти підприємств. Про це повідомив начальник Тернопільського ОУЛМГ Олег Яремко.

"Всього ж навесні створено 55 гектарів нових лісів. Всього програмою за 2017 рік планується посадити нові ліси на 60 гектарах, тож 5 гектарів лісівники планують створити восени", - додав він.

На завершення наради поговорили і про самозаліснені землі та їх статус. Як поінформував Олег Яремко, підприємства облуправління цікавлять в першу чергу самозаліснені державні землі, які можна приєднати до держлісфонду та опікуватися ними, зробивши належні догляди на їх територіях. Поговорили і про приватні самозаліснені землі, які можна було б узаконити, внісши поправки до земельного і лісового законодавства. Відтак потрібно зробити суттєву інвентаризацію, аби розібратися з цими питаннями.

За інформацією прес-служби Тернопільського ОУЛМГ

2017-06-07 10:56:29

0 коммент.:

Дописати коментар