08 червня 2017

Європейський досвід

Одне з основних завдань лісівників є вирощення високоякісного стандартного посадкового матеріалу для потреб лісокультурного виробництва. Зміна клімату спонукає працівників лісового господарства до пошуку новітніх підходів до вирішення даного питання.

Група працівників ДП «Рава-Руське лісове господарство» на чолі з директором Косовським А.П. ознайомились з передовим досвідом лісорозсадницького виробництва в Польщі.




Лісничий розсадника надлісництва Яблонна Марек Санієвскі ознайомив нас з вирощенням сіянців в контрольованому середовищі починаючи від автоматизованого посіву в касети до комп’ютерного контролю температури та вологості в теплиці і закінчуючи вирощенням на відкритій площі з автоматизованим поливом. В даному розсаднику на площі 1,53 га вирощується 3,5 млн. сіянців в контейнерах.






Делегація побувала в одному з новітніх розсадників в Польщі в надлісництві Ольштинок. Лісничий розсадника Зігмут Курс ознайомив з технологією вирощення сіянців, а також з виробничим приміщенням по підготовці субстрату для посіву та холодильними камерами для довготривалого зберігання посадкового матеріалу. На даному розсаднику вирощується 4,5 млн. сіянців на площі 1,89 га основних лісоутворюючих порід: сосна звичайна, дуб звичайний, бук лісовий, модрина європейська, ялина колюча та інших.






З перевагами посадки сіянців з контейнерів нас ознайомив головний лісничий надлісництва Новий Рамук Гжегош Ванат.

Працівники ДП «Рава-Руське лісове господарство» щиро вдячні за показані об’єкти колегам з Польщі.

У Річківському лісництві ДП «Рава-Руське лісове господарство» функціонує розсадник площею 1,2 га для вирощення основних лісоутворюючих порід в коробах та у відкритому грунті. На перспективу підприємством проводяться роботи по будівництву теплиці з поливом площею 500 м2 для вирощення сіянців з закритою кореневою системою.

ДП «Рава-Руське лісове господарство»
07.06.2017

0 коммент.:

Дописати коментар