03 червня 2017

Роль майстра лісу, лісничого, інженера лісових культур має бути реально відчутною, – на семінарі лісівників



Днями відбувся виїзний семінар за участю головних лісничих та інженерів лісових культур підприємств Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
В рамках семінару лісівники побували в окремих лісгоспах, лісництвах, на тимчасових лісових розсадниках, рекреаційних пунктах за маршрутом Цумань-Колки-Маневичі-Камінь-Каширський. Вони відвідали ділянки, де навесні були створені лісові культури та проведено сприяння природному відновленню, – повідомляють на сайті Волинського ОУЛМГ.



Учасники семінару вкотре наочно переконалися, що для успішного лісовідновлення має значення усе, починаючи від вчасної і ефективної підготовки площ під весняну посадку, застосування сортового посадкового матеріалу, зокрема, що вирощується у Ратнівському лісовому розсаднику та державному підприємстві “Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр”, якісного проведення безпосереднього процесу садіння лісу та робіт по догляду з використанням технічних засобів та механізмів, завершуючи належним оформленням ділянок, що включає в себе встановлення розмежувальних стовпчиків, таблиць та ін.
У приміщенні актового залу нової контори ДП “Камінь-Каширськагроліс” відбулися підсумки семінару. До речі, це підприємство у своєму розвитку успішно крокує вперед з того моменту, коли був призначений новий керівник. Відмовившись від усього орендованого, лісгосп став на власні ноги.



Отже начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс та головний спеціаліст відділу Володмир Неводнічик виступили перед присутніми та звернули увагу на основні проблематичні моменти, які мають сьогодні місце у роботі колективів. Зокрема, зауважили, що слід серйозно віднестись до проведення інвентеризації посадкового матеріалу. А у плані доглядів за лісовими культурами – подбати про наявність та належний робочий стан відповідних засобів та механізмів.
Підсумовуючи роботу, перший заступник начальника ВОУЛМГ Віктор Сахнюк ще раз наголосив, наскільки важливо бути відповідальними у професійних обов’язках. Роль майстра лісу, лісничого, інженера лісових культур має бути реально відчутною на кожній ділянці.









0 коммент.:

Дописати коментар