11 червня 2017

Лісівники Львівщини розпочали борютьбу з сосновим шкідником


Фахівці підрахували, що загалом в області уже пошкоджено соснові насадження на площі 1,7 тисячі гектарів. Кажуть, чисельність короїда, який нищить дерева, невпинно зростає.

Мало того, що дерево через шкідника засихає, так ще й у деревині швидко поширюється синява і матеріал геть знецінюється.

Тож, крім санітарного вирубування, лісівники придумали ще один метод боротьби -- феромонні пастки. Для знищення жуків в області розвісили 220 таких контейнерів. Їх розмістили у соснових лісах Бродівського, Буського, Золочівського, Жовківського та Рава-Руського лісгоспів. Справа ця недешева, адже одна феромонна пастка коштує 800 гривень.

"Науковці виявили, що шкідники чутливо реагують на запахи. Під час "шлюбного періоду" самки виділяють феромони -- пахучі речовини. Це і послужило ідеєю використовувати запахи, які заманюють шкідників у пастки. Контроль контейнерів проводять кожні 7 -- 14 днів. Потім шкідників знищують", -- повідомили у відділі охорони, захисту лісу та мисливського господарства Львівського ОУЛМГ.

Юлія ГОЛОДРИГА, Експрес
Експрес онлайн
11.06.2017 07:40
Джерело

0 коммент.:

Дописати коментар