11 червня 2017

В Херсонской области вырубка деревьев привела к образованию гигантского смерча




В Голопристанском районе Херсонской области недалеко от Черного моря на видео попал гигантский песчаный смерч. Огромный вихрь удалось снять очевидцам, проезжающим мимо.

По их словам, он успел уничтожить бывший ток, где раньше мололи зерно. Никто не пострадал, однако, зрелище вызвало у очевидцев немалое удивление из-за размеров вихря.

По данным местных СМИ, ради древесины в этом районе все больше вырубают хвойные леса, которые были высажены в 50-х годах прошлого века для того, чтобы тормозить надвигающиеся из Олешковской пустыни пески. Однако из-за массовой рубки деревьев мощным ветрам просто негде остановиться.

Видео: Алексей Медведков / youtube




Стихія у Херсонській області: регіоном пронісся смерч (відео)





Над Херсонською областю пронісся потужний смерч. Як передає replyua.net, величезний вихор в п'ятницю, 9 червня, зафіксували випадкові очевидці. Місцеві жителі злякалися, що смерч може вирувати у Херсоні, але до міста він не дістався.

Стихія в Голопристанському районі знищила занедбаний тік, де колись мололи зерно. Ніхто не постраждав. Даний район розташований недалеко від Чорного моря. Заради деревини тут вирубують хвойні ліси. Їх висадили в п'ятдесяті роки, щоб зупинити просування пісків з Олешківської пустелі. Однак через масову вирубку дерев, потужним вітрам просто ніде зупинитися.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Херсонській області зняли на відео вкрай рідкісний метеорологічний феномен поруч з Азовським морем. Відео незвичного явища під назвою Morning Glory – «ранкова глорія» можна побачити на YouTube-каналі. Форма хмари нагадує рулон, нерідко вона утворюється на висоті 300 метрів над землею. Швидкість пересування хмари складає 50-60 км за годину, від моря у напрямку до суші. Її довжина може досягати навіть однієї тисячі кілометрів, затуляючи собою весь обрій.
http://replyua.net/news/regiony-ukraine/herson/66698-stihya-u-hersonsky-oblast-regonom-pronssya-smerch-vdeo.html

0 коммент.:

Дописати коментар