27 червня 2018

На Полтавщині офіційно відкрили два підрозділи місцевої пожежної охорони

26 червня відбулося офіційне відкриття комунальної організації «Новооржицька місцева пожежна охорона», що розташована у селищі міського типу Новооржицьке та комунальної організації «Круподеринська місцева пожежна охорона», що в селі Круподеринці Оржицького району.

В урочистих заходах взяли участь: виконуючий обов’язки голови Оржицької районної державної адміністрації Мирослав Боговик, голова Оржицької районної ради Володимир Козина, перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області Олег Горбенко, начальник центру забезпечення діяльності Головного управління Сергій Фірсов, керівники селищних та сільських рад, представники громад, духовенства та інші.

Слід зазначити, що новостворений у смт Новооржицьке підрозділ пожежної охорони у цілодобовому режимі надаватиме допомогу та ліквідовуватиме пожежі на території Новооржицької, Лазірківської, Вишневої, Воронинцівської та Черевківської сільських та селищних рад. Працівники Круподеринської місцевої пожежної охорони виїжджатимуть на виклики та надаватимуть допомогу мешканцям Круподеринської, Чевельчанської Сазонівської, Савинської, Денисівської та Яблунівської сільських рад.

Під час відкриття підрозділів місцевої пожежної охорони перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області Олег Горбенко вручив керівникам МПО ключі від пожежних автомобілів.

«Сьогоднішня подія дуже важлива для всіх мешканців громади. Належне функціонування підрозділу місцевої пожежної охорони значно скоротить час прибуття вогнеборців до місця події, а отже швидше почнеться протидія вогняній стихії», - зауважив Олег Горбенко.

Священнослужителі місцевих церков, які були запрошені на урочисті заходи освятили приміщення МПО, пожежні автомобілі та благословили вогнеборців на добрі справи.

Після відкриття підрозділів, перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області Олег Горбенко здійснив перші перевірки комунальних організацій, про що зробив відповідні записи у книзі служби.

Варто додати, що відкриття місцевих пожежних охорон в Оржицькому районі стало можливим завдяки тісній взаємодії керівництва Головного управління ДСНС України у Полтавській області та органів місцевої й обласної влад. До офіційного відкриття працівники новостворених підрозділів МПО пройшли необхідне навчання та отримали відповідні допуски для проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж.








ГУ ДСНС України у Полтавській області
Опубліковано: 27.06.2018, 09:50

0 коммент.:

Дописати коментар