18 серпня 2018

Звалювання дерев та обрізання сучків: на Буковині відбулися обласні змагання вальників лісу



У селі Чудей, Сторожинецького району, 16 серпня відбулися обласні змагання "Вальник лісу-2018".

Про це повідомила прес-служба Лісового господарства у Чернівецькій області, пише molbuk.ua

"Мета конкурсу – продемонструвати професійну майстерність буковинських лісозаготівельників, підняти її на ще вищий рівень, а також підвищити престиж їхньої професії, дуже непростої, але дуже важливої для лісової галузі", – зазначив голова конкурсної комісії Володимир Барабах, керівник обкому профспілки працівників лісового господарства України.

У змаганнях взяли участь 12 команд (у кожній по два учасника) з 10 лісгоспів області.

"Конкурсні етапи традиційні. Окрім звалювання дерев, вони включають монтаж на швидкість ланцюга бензопили, обрізання сучків на колоді, точне розкряжування колоди та комбіноване розкряжування при ідеальному суміщені верхнього і нижнього зрізу. Це ті операції, які лісозаготівельники на лісосіках виконують у своїй щоденній роботі", – розповідав заступник голови конкурсної комісії змагань, завідувач сектором технічної політики та використання лісосировинних ресурсів ЧОУЛМГ Олександр Москалюк.

Переможцем обласних змагань "Вальник лісу-2018" став Костянтин Жолован, який працює у ДП "Берегометське лісомисливське господарство". Друге місце посів Ілля Калинчук з ДП "Вижницький держспецлісгосп АПК". Третє місце виборов Олексій Чоканюк, який представляв ДП "СЛАП Сторожинецький держспецлісгосп".

Товариство лісівників України та обком профспілки працівників галузі, ЧОУЛМГ нагородили переможців грамотами, вручили грошові винагороди за призові місця. Призери змагань отримали також цінні подарунки.

0 коммент.:

Дописати коментар