30 серпня 2019

Чим займається ДСНС



Державну політику у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникненню, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж, пожежної та техногенної безпеки реалізує Державна служба України з надзвичайних ситуацій (далі – ДСНС України).

ДСНС України відповідно до ст. 131 Кодексу цивільного захисту України від 02 жовтня 2012 р. № 5403-VI, Порядку обліку пожеж та їх наслідків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2003 р. № 2030, і покладених на неї функцій з метою постійного моніторингу стану з пожежами, проведення аналізу причин та умов виникнення пожеж, оцінки стану пожежної безпеки населених пунктів та об’єктів, прогнозування ситуації та розроблення запобіжних заходів для забезпечення безпеки людей, збереження матеріальних цінностей і створення належних умов для успішного гасіння пожеж, забезпечує ведення єдиного обліку пожеж та їх наслідків. 

У населених пунктах і на об’єктах, на яких здійснюється державний нагляд (контроль) у сфері техногенної та пожежної безпеки, облік пожеж та їх наслідків ведеться територіальними органами ДСНС України. Підрозділами територіальних органів ДСНС України пожежі, що виникають на підпорядкованих їм територіям, реєструються у Журналі реєстрації інформації про пожежі та обліку пожеж. Відповідно до п. 3 наказу ДCНС України від 16 серпня 2017 р. № 445 «Про забезпечення ведення обліку пожеж та їх наслідків» керівники територіальних органів ДСНС України забезпечують достовірність і повноту даних про пожежі; забезпечення якості та своєчасності складання документів по пожежах покладається на керівників підрозділів територіальних органів ДСНС України. 

Територіальні органи ДСНС України відповідно до п. 9 Інструкції по роботі з Карткою обліку пожежі, затвердженою наказом ДСНС України від 16 серпня 2017 р. № 445 «Про забезпечення ведення обліку пожеж», направляють щомісячно до 5 числа включно, наступного за звітним періодом місяця до Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту (далі – УкрнДІЦЗ) в електронному вигляді інформацію про пожежі за звітний період із наростаючим підсумком. Завдання по збиранню, узагальненню, обробленню відповідних статистичних даних, підготовці аналітичних матеріалів за різними напрямами статистики пожеж було покладено на УкрНДІЦЗ відповідно до вказівки ГУ ДПО МВС України Про надання статистичної звітності від 25.03.1998 р. № 12/10/599. 

Відповідно до п. 10 Інструкції по роботі з Карткою обліку пожежі, затвердженою наказом ДСНС України від 16 серпня 2017 р. № 445 «Про забезпечення ведення обліку пожеж», УкрНДІЦЗ проаналізовано причини збільшення кількості пожеж на території держави та загиблих на них людей за 7 місяців 2019 року.


Начальник пожарной охраны вызывает подчиненного.
— Ну, Сидоров, я слышал, вы плохо переносите жар?
— Да нет, что вы.. Я справлюсь..
— Ну ладно, ладно. Для чего нам эти жертвы? Пойдете в отпуск в декабре.

***

В пожарке спит бригада. Молодой пожарник просыпается, спрашивает:
— Интересно, а вот есть работа, где ничего не надо делать?
— И охота тебе разговаривать…

***

Едет пожарная машина. Водила просит одного глянуть – работает маячок или нет, который на крыше установлен. Тот выглядывает из окна:
— Да, все работает! Перестал работать! Снова работает!

***

Журналист берет интервью у пожарного:
— Бывают случаи, когда мы приезжаем по вызову, а там стоит запах жареного…

***

— Наверное, хозяева решили поджарить что-нибудь к вашему приезду?
— Нет. Обычно это хозяева поджарились.

***

Мужик пришел устраиваться в пожарную службу. Главный тест, который он должен пройти – здоровый сон. Начинается проверка. Начальнику докладывают:
— Спит уже 8 часов.
— Ну что ж. можно брать, на рядового потянет.
Спустя время доклад:
— Спит уже 10 часов.
— Отлично. Дослужится до офицерского чина.
Проходит еще время, доклад:
— Спит уже 16 часов.
— Так, срочно будить и не принимать! Он же на мое место метит!

***

Горит гостиница. Приезжают пожарные, начинают тушить. Народ просит о помощи, из разных окон крики:
— Воды! Спасите!
Открывает окно, появляется мужик с запухшей мордой, со словами:
— А мне пивка, пожалуйста!

***

После пожара в больнице пожарные рассказывают главврачу:
— Очаг возгорания был в подвале. Там больше всего жертв. Но все равно нам удалось откачать двоих.
Главврач падает в обморок. Привели его в чувство, он произносит:
— В подвале у нас морг…

***

На нефтеперерабатывающем заводе пожар. Директор звонит в пожарку, требует прислать еще машины, потому что пламя не удается погасить. Ему отвечают, что все уже там. И одна машина на подъезде. Тут он видит, как к заводу несется пожарная машина, таранит ворота, врезается в стену и пробивает ее, не останавливаясь летит к самому центру пожара. Оттуда выскакивают люди в костюмах, быстро все тушат.
Директор подходит к героям, со словами:
— Я очень благодарен! Вы спасли наш завод! В знак благодарности каждый из вас получит премию по 100 тысяч! На что потратите, ребята?
— Для начала скинемся на тормоза для этой развалюхи…

***

0 коммент.:

Дописати коментар