30 серпня 2019

Нова Верховна Рада України про ліс

Витяг із стенограми першого пленарного засідання

29-30 серпня 2019 року 

16:04:24

ГЕРАЩЕНКО І.В.

Дякую.

Шановний пане Голово Верховної Ради дев'ятого скликання, шановні колеги! Як опозиційна демократична сила ми ще раз наголошуємо на тому, що ми ніколи не будемо в опозиції до України і ми будемо щасливі і раді, коли наша конструктивна позиція і поради будуть правильно сприйматися правлячою більшістю.

Ви знаєте, під час роботи в нашій групі по підготовці засідання Верховної Ради дев'ятого скликання "Європейській солідарності" вдалося добитися, що переміг здоровий глузд і шановні колеги, які претендують на посаду уже обраного спікера і першого віце-спікера, прийняли позицію збереження Комітету євроінтеграції.

На жаль, не була почута позиція, яку відстоювала не так "Європейська солідарність", як ветерани, щодо Комітету з питань ветеранів. І ми вважаємо, це дуже велика помилка.
Ми доєднуємося до всіх тих побажань керівництву парламенту, президії парламенту пам'ятати про те, що є парламент певної політичної партії чи певної політичної фракції чи сили, а це керівництво парламенту всього. І, звичайно, ми ніколи як опозиційна політична сила не сприймемо неповаги до виборців, мільйонів виборців, а більше 40 відсотків виборців проголосували не за партію влади. І ми бачимо, що шановний пан Стефанчук заявив у своєму виступів дуже правильні слова, як завжди, він говорить правильні слова, про необхідність дотримання Регламенту і пропорційності керівництва комітетів. "Європейська солідарність",  сьогодні третя політична сила парламенту, має тільки чотири позиції в керівництві комітетів.
Друзі, і на нас є "чорні списки", 25 з 27 депутатів нашої політичної сили знаходяться у "чорних списках" партії влади, куди їх нікуди не можна призначати. А це неповага не до нас, а до виборців "Європейської солідарності".

Ще я хочу побажати як екс-перший віце-спікер, вірніше перша віце-спікерка українського парламенту, я щиро хочу побажати вам, пане Стефанчук, як найшвидше запам'ятати в обличчя всіх ваших колег, бо це не просто завжди знати всіх в обличчя і надавати всім слово –  і опозиції, і владі. Я хочу побажати всім вам, швидше перейти до держави в смартфоні і почати це з Верховної Ради України. Тому що сьогодні ми отримуємо такі стуси паперів, що це, друзі мої, це карпатські ліси вирізані, розумієте. Давайте розпочнемо з себе і почнемо ці документи надсилати на електронну пошту.

Що стосується голосування. Ми голосуємо проти всіх кадрових позицій, які сьогодні надає влада.

Дякую.


***


17:25:40

БОНДАР В.В.

Дякую.

Шановний пане Президенте, шановний пане Голова Верховної Ради, шановні колеги! Дійсно, сьогодні один з найважливіших моментів в історії нашої країни, коли ми приймаємо рішення, яким буде наступний уряд. Нам представили кандидата на голову уряду, і ми розуміємо, що як депутати-мажоритарщики надзвичайно великий пласт питань у людей до цієї людини. Ми багато за останній час чули, що на вимогу МВФ Україна має продати ліси, продати землю, продати всі найбільші підприємства, "Укрзалізницю", атомні станції і так далі. Це лякає людей, і це викликає дійсно нерозуміння, що далі буде.

Ми в зв'язку з цим пропонуємо все ж таки перед тим, як голосувати, виконати норми Регламенту і провести зустрічі майбутнього кандидата в Прем'єр-міністри з кожною депутатською групою, з депутатською фракцією по півгодини, щоб ми ці всі питання задали, щоб чітко розуміли, що потім говорити людям, що буде в підсумку робити цей склад уряду, як він буде на ці питання реагувати. І тоді, якщо ми зрозуміємо, що логіка є, ми підтримаємо із задоволенням, щоб були дійсні перетворення в Україні, щоб були дійсні нормальні позиції…

***

Ольга Василевська-Смаглюк, фракція "Слуга народу". 

17:34:08

ВАСИЛЕВСЬКА-СМАГЛЮК О.М.

Вельмишановний пане Президент, шановна президія, шановний Олексій Валерійович! Я вдячна і з великою повагою ставлюся  до вибору і до рекомендацій пана Президента підтримати  кандидатуру  Прем'єр-міністра, і обов'язково її  підтримую. І дякую за ту можливість, що дали  мені  стати частиною  тих змін, які готує команда Гончарука.

Разом з тим, Олексію Валерійовичу, вас ще призначили, а вже деякі  люди ходять по  інстанціях і кажуть, що вони від  Гончарука. Наприклад, мова йде про Ольгу Ситник, яка  прийшла в Держлісагентство  і досить нахабно казала, що  вона буде очолювати зміни в  лісовому господарстві.  Я би вас хотіла  закликати, щоб від Гончарука не ходили  так само, як і нещодавно ходили від Кононенка.

Дякую. (Оплески)

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, Ольго.

Я думаю, що зараз будуть ходити  багато від Гончарука, але  він їх не буде знати, і туди направляти.

***

00:23:27

СОЛОМЧУК Д.В.

Вітання, колеги. Я думаю, за цей закон потрібно тепер голосувати на 200 відсотків, тому що він дуже цікаво шевелив це "чортове кубло". Всі згадали за демократію, Конституцію, а чому ви за неї не згадували, коли вирізаєте ліси, видобуваєте каміння…  (Оплески) …коли через митницю їдуть вантажні автомобілі через Закарпаття, Волинь, Львів, воздухом? Чому ви це не згадували? Чому ви вже так зашевелилися? Яка демократія? Де ви її збудували?

Я вважаю, ну, для мене від вас так тягне нафталіном, я думаю, цей закон потрібно прийняти і дати дорогу молодим силам.  (Оплески)

Дякую.

***

https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7190.html

0 коммент.:

Дописати коментар