29 серпня 2019

Напад на знімальну групу «112 Україна»: двоє людей затримані, одному оголошено про підозру



У Національній поліції повідомили, що одній особі оголошено про підозру, ще двох – затримано після учорашніх подій на Харківщині, де групою невідомих було скоєно напад на знімальну групу телеканалу «112 Україна».

«На даний час одному з найбільш активних учасників нападу на представників ЗМІ – оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Ще двоє учасників конфлікту затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні злочинів. Їм інкримінують вчинення протиправних дій, передбачених ч.3 ст.171 та ч.2 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста)», – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, правоохоронці опитали близько 50 учасників події.

Повідомляється, що під час досудового розслідування членів знімальної групи телеканалу було визнано потерпілими у кримінальному провадженні.

«10 осіб притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває, як і слідчі, так і процесуальні дії.

Напередодні стало відомо, що Харківщині стався напад на знімальну групу одного з телеканалів – одна людина зазнала травм, десятки людей були затримані. Телеканал «112 Україна» повідомив, що жертвами нападу стали його співробітники – знімальна група, яка готувала «сюжет про розкрадання лісу». За даними телеканалу, автомобіль групи заблокувала група осіб, пробивши колеса. Повідомляється, що постраждав журналіст Олег Решетняк, якому знадобилася допомога медиків.



29 Серпень 2019, 16:51

0 коммент.:

Дописати коментар