28 серпня 2019

КЕКЦ змусив Мінагрополітики України заборонити селекційний відстріл диких тварин в заповідниках

1 липня 2019 р Мін'юст України затвердив зміни до Інструкції про селекційний відстріл мисливських тварин, заборонивши селекційний відстріл тварин в природних заповідниках (а також значить в заповідних зонах національних парків, біосферних заповідників та регіональних ландшафтних парків). Так повною перемогою Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) закінчилося п'ятирічна кампанія за заборону полювання в заповідниках, яке довгий час проводилася під прикриттям «селекційного» відстрілу. Так, в Кримському заповіднику щорічно під виглядом «селекції» приїжджали гості з Києва щорічно відстрілювали десятки кабанів, оленів і косуль.

У 2015 року Верховна Рада прийняла Закон, розроблений КЕКЦ, яким було заборонено проведення селекційного відстрілу в природних заповідниках https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/323-19

Однак Держлісагентство України та Мінагрополітики України проігнорувало цей закон і не стало вносити зміни до Інструкції про селекційний відстріл мисливських тварин.

Тоді КЕКЦ подав позов до Окружного адміністративного суду  м.Києва і 29 серпня минулого року виграв його. Однак Мінагрополітики України не стало здаватися і подало апеляцію. Тоді 13 лютого 2019 року КЕКЦ виграв і апеляцію. Мінагрополітики довелося внести зміни в свою інструкцію, які затвердив Мін'юст України https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0693-19#n4

Таким чином КЕКЦ вніс черговий внесок в практичне розвиток в Україні концепції заповідності, заборонивши проведення полювання під виглядом селекції в заповідниках. Мисливські тварини можуть тепер спати там спокійно. А ось криваві мисливці нехай тепер бісяться від безсилої люті - крок за кроком ми і далі будемо наводити порядок в мисливських угіддях.

Прес-служба КЕКЦ

0 коммент.:

Дописати коментар