26 серпня 2019

Лідери G7 домовилися виділити 22 мільйони доларів на боротьбу з пожежами в лісах Амазонки



Вид з повітря на ділянки дощового лісу Амазонки, які було знищено полум'ям

Лідери країн "Великої сімки" домовилися надати логістичну та фінансову допомогу в боротьбі з пожежами в тропічних лісах Амазонки.

Президент Франції Емманюель Макрон повідомив 26 серпня, що Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Сполучені Штати нададуть для цих цілей 22 мільйони доларів і кошти будуть виділені «негайно».

Таке рішення лідери розвинутих країн ухвалили на саміті в Біаррітці на південному заході Франції. За словами Макрона, Париж також готовий надати військову допомогу для боротьби з масштабною лісовою пожежею протягом годин.


Він додав, що країни також підтримають ширшу ініціативу для захисту регіону Амазонки, яку представлять на Генеральній асамблеї ООН у вересні 2019 року.

Рішення привітав президент Європейської Ради Дональд Туск.

"У важких умовах, G7 обговорили та досягнули прогресу з приводу деяких найбільших викликів, які постали перед світом, вклюно з Амазонським лісом, торгівлею, Іраном, Гонконгом та нерівностями", - відзначив Туск у Twitter.

Under difficult circumstances, G7 discussed and achieved progress on some of the biggest challenges of the world incl. the Amazon rainforest, trade, Iran, Hong Kong and inequalities.




Переглянути зображення у Твіттері















Між тим ЗМІ США поширили інформацію про буцімто відсутність президента США Дональда Трампа на переговорах щодо Амазонського лісу.

Сенатор-демократ Чак Шумер, реагуючи на ці повідомлення, закликав президента США серйозно ставитись до питань, які стосуються клімату.







Нарікання у окремих оглядачів викликала сума погоджена країнами.

"Ось такі пріоритети: На боротьбу з пожежею у Амазонії пообіцяли 20 мільйонів доларів, на реконструкцію собору Нотр-Дам - 1.2 мільярди.", - твітує відомий американський політичний експерт Ян Бреммер.


Пожежі в тропічних лісах Амазонки, які називають «легенями планети», на території Бразилії почалися на початку серпня. У деяких штатах оголошено надзвичайний стан. Число осередків займання продовжує зростати.

Критики звинувачують президента Бразилії Жаїра Болсонару у тому, що його спрямована проти захисників довкілля риторика та бездіяльність нібито призвели до знеліснення Амазонки.

French President Macron says G7 agreed to help countries affected by Amazon fires "as fast as possible." Brazil's president called for military help to combat record fires, tearing through the rainforest for more than three weeks in six states in Brazil's Amazon region




Переглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у Твіттері



У липні Національний інститут космічних досліджень опублікував звіт, згідно з яким, за рік темпи знищення лісів Амазонки збільшилися на 88%. Однак президент Бразилії публічно поставив під питання висновки цього звіту.



https://ukrainian.voanews.com/a/news-lidery-g7-pozhezhi-v-lisah-amazonky/5057206.html

***






Президент Бразилии раскритиковал идею «большой семерки» по спасению Амазонии
В МИРЕ, 26 августа 2019 20:07 266




Президент Бразилии Жаир Болсонару подверг критике инициативу лидера Франции Эмманюэля Макрона о создании международного альянса "большой семерки" по спасению амазонских лесов. Об этом он написал в своем твиттере, передает Day.Az со ссылкой на Gazeta.ru.

Болсонару считает, что нападки Макрона в адрес Амазонии неуместны и необоснованны. По его мнению, таким образом глава Франции маскирует свои истинные намерения, прикрываясь идеей альянса стран-членов G7 по спасению лесов Амазонии.

Президент Бразилии утверждает, что государствам региона нужно создать совместный план по обеспечению суверенитета и защите природных богатств.

https://news.day.az/world/1150552.html

0 коммент.:

Дописати коментар