05 лютого 2020

Парламент у першому читанні проголосував за зміни до законодавства, які відкриють можливість провести Національну інвентаризацію лісів


Друзі! Перший крок до того, щоб ми знали точну інформацію про те, скільки і яких в Україні лісів – зроблено. Сьогодні Парламент у першому читанні проголосував за зміни до законодавства, які відкриють можливість провести Національну інвентаризацію лісів.

Цей процес вже давно започаткований в європейських країнах. Дякую Президенту, Уряду та Парламенту, які зрушили з мертвої точки це питання в Україні.

Ми зараз можемо отримати унікальний шанс стати на рівні країн Європи і започаткувати Національну інвентаризацію лісів.

Інвентаризація дасть відповідь на запитання, яка фактична лісистість держави, який запас деревини в лісах та її технічна придатність.

Знання та прогнозування ходу росту насаджень є основою довгострокового планування ведення лісового господарства. Нині, в Україні практично немає постійних дослідних ділянок, на яких спостереження проводилися б протягом життя лісового насадження від садіння до віку стиглості.

Публічний доступ до даних НІЛ та її результатів сприятиме підвищенню довіри до інформації про ліси на національному рівні.

Включаючи суспільно-просвітницьку складову, лісова інвентаризація є основою формування рішень національної лісової політики.

Можливість отримання даних інвентаризації у вільному доступі може мати ефект подібний до надання доступу до безкоштовних космічних знімків в європейській програмі Копернікус.

Врешті, інвентаризації завжди проводяться з економічною метою. В Німеччині, на основі даних НІЛ, здійснюють прогноз використання деревних ресурсів, який широко використовують зацікавлені компанії-лісозаготівельники та лісопереробники для планування бізнесу та інвестицій.

Зараз дуже часто громадськість та журналісти, коли пишуть про лісі, користуються або застарілою інформацію, або з невідомих джерел. А тепер просто уявіть собі, що протягом життя Ви десяток разів зайдете на сайт Національної інвентаризації лісів, з однією метою, - поглянути на зміни в рості дерев на певній інвентаризаційній ділянці, оцінити стан лісів загалом в Україні. Ви матимете достовірну інформацію!

Підтримка в Верховній Раді сьогодні була неймовірною - 374 депутати ЗА! Так тримати.

#всебуделіс #урядтехнократів #ніл #націнвентаризаціялісів

Офіс Президента України Олег Бондаренко Олексій Оржель Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України Volodymyr Holovatenko Міністерство енергетики та захисту довкілля України Державне агентство лісових ресурсів України



0 коммент.:

Дописати коментар