10 квітня 2020

Військові долучилися до гасіння масштабної пожежі на Чернігівщині: полум’я сягало вище 40-метрових сосон



На Чернігівщині військові, рятувальники, прикордонники та лісники гасять масштабну лісову пожежу в районі загальнозоологічного заказника та Міжрічинського регіонального ландшафтного парку. Про це повідомляє пресслужба Оперативного командування «Північ» у Фейсбук.

Зазначається, що біля с. Сорокошичі Козелецького району гасіння лісу триває вже декілька днів. Полум’я, що видно на кілька кілометрів довкруж навіть вдень, піднімається вище за висоту 40-метрових реліктових сосон.

До гасіння пожежі було залучено 165 працівників різних структур та 34 одиниці техніки. Вогняну стихію приборкували 3 літаки Ан-32п спеціального авіаційного загону ДСНС України, які здійснили три скидання води.

Особовий склад і спецтехніку виділили також військові частини Оперативного командування «Північ»:

Оперативне командування «Північ» висловило щиру подяку військовослужбовцям 24-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід», які за власним бажанням прибули на допомогу чернігівцям, спорядивши пожежну команду у складі 12 військовослужбовців на двох пожежних автомобілях-автоцистернах ЗІЛ 131 АЦ 40 та АРС-14, чим виявили справжню військову взаємовиручку.



   

10 Квітня 2020

0 коммент.:

Дописати коментар